| unulafel a întrebat:

Salutare!
Sa zic asa mai pe scurt.
Am avut un laptop, mi se stricase incarcatorul, am vrut sa il incarc cu un adaptor de la o imprimanta si practic s-a inchis... si bun inchis a ramas.
Eu cred si sper ca DOAR placa de baza o fi.
Intrebare e: display-ul ar putea fi afectat? Ca vreau sa il vand si nu vreau sa am eventuale probleme.
Multumesc anticipat la meseriasi de meseriasi big grin

Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Daca era mai mare de 18 volti ardea displayul dar asa tu ai pus mai putin de 18 volti 16 volti, si atunci nu a aprins displayul, daca il ardeai sigur iesea fum, dar asa nu l ai ars.

15 răspunsuri:

Poate fi bateria, scoate i bateria din el si baga l in priza cu alimentatorul laptopului, asa vei vedea daca se mai aprinde, daca se mai aprinde, atunci bateria este defecta si il poti vinde linistit doar sa spui in anunt ca laptopul are nevoie de o baterie nouă, il dai cu tot cu bateria lui originala si viitorul proprietar isi va cumpara el o baterie.

| unulafel explică (pentru CristiDinBucuresti):

Hmm eu l-am demontat de tot, il dau piese gen big grin el nu se mai aprindea deloc. era mort, mort. as vrea in schimb sa am o oarecare certitudine ca display-ul nu a fost afectat gen sa se arda sau ceva de la mica mea mare gafa big grin

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru unulafel):

Asta numai stiu din moment ce l ai si demontat te riști il vinzi cu 50 de lei pe olx zi mersi.

Nu chiar. am client cu 100 ron, display-ul doar!
Dar sper sa mai fie bun. eu unul asa as crede, nu are treaba display-ul cu ce am facut eu. In plus, incarcatorul lui original dadea 18v iar eu l-am pus la 16v. dar diferenta de amperaj a cauzat "decesul" acestuia happy

Laptopul era deschis cand am facut eu "smecheria" si s-a inchis brusc. dar fara fum, torte, artificii big grin doar s-a inchis brusc.

Ok, vinde l cu 100 lei displayul, dar daca ăla vede ca este ars ca poate il verifica vei avea probleme, asa ca va trebuii sa i dai banii inapoi, sau spune i celui care il vinzi ca dispayul este dus, ca sa nu i ti faca reclamatie pe olx, da l cu 50 displayul si macar scoti ceva daca mai vrea sa il cumpere.

Eeh, m-oi inteleg eu cu domnealui. ca suntem din acelasi oras. nu e nevoie de reclamatii si altele.
Ideea e ca pretul laptop-ului e aproape 4000ron. nou ma refer. iar display-urile am vazut intre 300-350ron. tot noi.
Nu ar fi frumos nici bataie de joc. gen sa il dau cu 50. ca nici eu nu sunt milionar big grin ii spun omului sa ma sune si sa imi zica daca e laie sau balaie. si abia dupa ma voi descotorosi de banii incasati. Daca mi se vor cuveni, binenteles!

Mult succes

Multumesc!
N-am primit certitudinea, din pacate. Dar cam asa e la mine, totul in ultimul moment happy
O zi minunata in continuare. si tie si tuturor care au postat aici, cu scopul de a ma ajuta.
Pace tuturor si Doamne ajuta! big grin

Daca era mai mare de 18 volti ardea displayul dar asa tu ai pus mai putin de 18 volti 16 volti, si atunci nu a aprins displayul, daca il ardeai sigur iesea fum, dar asa nu l ai ars.

Mersi pentru fundă

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai naiba stie, trebuie meșterit la el cu voltmetru. Vezi cat se da pe piese, dar e cam naspa

| unulafel explică (pentru anonim_4396):

Ooh, stiu ce-i ala, dar nu stiu sa folosesc. si nici n-am laughing display-ul are mufa din aia cu 40 de pini. imi prindeam urechile, oricum! big grin

| nukeyly a răspuns:

Trebuia sa verifici volti IN si OUT sa fie la fel la fiecare; la incarcatorul de print sigur era mai mult CEVA si ai ars ceva in laptop probabil la intrare si de acolo curent nu s-a dat mai departe, dar verificarea pieseor individual pe alte dispozitive iti v-a confirma exact.
Le poti da cu garantie de retur in caz de nefunctionare si toata lumea e fericita daca li merita deranjul.
Sau inainte de tot da-l la un pc-service sa-ti verifice ei ce mai este bun si dupa le dai la sigur care cu cat.

| unulafel explică (pentru nukeyly):

Am verificat. incarcatorul original avea 18.5v out. iar cel pe care l-am bagat eu, de la imprimanta avea 16v. out. cineva mi-a zis ca amperajul ar fi fost problema

| unulafel explică:

Azi la ora 15:00 trebuie sa ma gasesc cu o persoana sa il dau. am sa-i spun si eu sa ma anunte daca ii merge.
Daca da. v-as da la toti cate o bere, nu funda din asta cum e pe aici big grin