| CostinGabrielVasile1998 a întrebat:

Tocmai ce mi-am schimbat plăcile RAM la PC, știe cineva de ce, atunci când încerc să-l deschid, îmi rămâne ecranul negru și îmi sună o alarma la unitate?

Răspuns Câştigător
| InOrOut a răspuns:

Trebuie sa pui rami pe care placa de baza sa ii accepte, trebuie un anumit tip si o anumita frecventa si trebuie introdusi bine in slot daca nu, nu merg. Ce placa de baza ai si ce rami ai pus si cati? ce rami cu ce capacitate si ce frecventa si ce marca happy? alarma aceea e de la placa de baza ca nu detecteaza ramii.

| CostinGabrielVasile1998 explică (pentru InOrOut):

Toate se potrivesc, problema a fost că mi-am dat peste cap sistemul, adică softul

| LPCTSTR a răspuns (pentru CostinGabrielVasile1998):

Pai, cum sa-ti dai peste cap softul?
Cauza fie este de la hardware: upgradeul mentionat, fie este de la software: ceva ce tu nu ai mentionat in intrebare.
Hotaraste-te! De unde este problema si explica sa-ntelegem si noi.

8 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

1. Ecranul e complet negru? (nu apare nici macar o litera, si intra in standby?)
2. in BIOS poti cumva sa intri?
3. cate bipuri se aud?
4. Da modelul placii de baza.
spune ce procesor ai,
modelul RAM-ului pe care l-ai avut inainte,
si modelul RAM-ului nou cumparat.

| CostinGabrielVasile1998 explică (pentru NLS):

3 bip-uri, nu-i arata absolut nimic pe ecran, când a început să-mi facă să mi-a dat eroare de la VGA, pe urmă, nimic altceva

| NLS a răspuns (pentru CostinGabrielVasile1998):

Poate fi si o eroare cu placa video,
insa in primul rand, verifica bine RAM-ul.
Aceea nu a fost probabil eroare de la placa video, a scris cumva "No signal detected" si apoi negru total?
Uneori acesasta problema e insotita de bipuri, alteori nu, depinde de versiunea de BIOS.

https://smallbusiness.chron.com/......79697.html

https://www.computerhope.com/issues/ch000996.htm

Scoate toate placile din sistem, si incearca pe rand cu cate una.
Apoi daca nu functioneaza, incearca din nou placile vechi, eventual tot pe rand - cate una.

In rest, componentele principale se aud? (coolerul procesorului, LED-urile de la placa de baza se aprind?)
Nu ai miscat contactul de la CPU-Power banuiesc.

Nu te putem ajuta mai mult daca nu dai detalii:
modelul procesorului,
modelul exact al placii de baza,
modelul RAMului vechi
si modelul (si capacitatea) RAM-ului nou.

Preferabil link exact al produsului, sau in caz contrar: ( producator,
cate placute si de ce capacitate,
frecventa,
latenta CL )

| marinaru777 a răspuns:

Daca ai 2 placute schimba ram ii intre ei, apoi daca nu merge prin eliminare schimbi si lasi cate unul pe rand. Daca ai 1 singura placuta e nasol ca trebuie inlocuita e defecta.

| marinaru777 a răspuns:

Una defecta

| Gigi777 a răspuns:

Trebuie sa pui placile RAM intr-o ordine( scoti toti RAMii si ii pui de in ordine crescatoare de la stanga la dreapta, daca nu merge, vezi de la dreapta la stanga, depinde de placa de baza, sau 1, 3, 2, 4 )

Vezi poate nu ai bagat bine, trebuie sa se auda un sunet cand bagi RAM-ul(sunt niste prostii de alea care tin RAM-ul in loc acolo, clesti, stiu eu cum se numesc, trebuie sa faca un sunet cand bagi RAM-ul, un click). RAM-ul are o parte mai mare si una mai mica, spinii aia care ii bagi, aia cu galben. Vezi poate ai pus invers si trebuie sa intorci RAM-ul.

Un RAM poate sa fie defect. Baga cate unu in primul slot, dreptunghi, acolo unde bagi in unitate. Scoti pe toti, bagi unul in prima de la stanga si deschizi si vezi daca merge, dupa inchizi, scoti RAM-ul, si bagi altul in acelasi loc sa vezi daca merge si tot asa pana cand gasesti ala care nu merge, care face zgomotul ala, alarma aia. Daca nu face alarma, toti sunt buni.