| Andreikar1 a întrebat:

Salutare TPU, am o nelamurire, ma gandesc sa adaug o placuta pentru laptop, Asus in cpu z imi apsre ca am doua slot uri si unu e ocupat deja de o placuta asa zisa de 8gb ram, cand am desfacut laptopul sa ma uit dupa al doilea slot am observat ca placuta este doar de 4 gb ram, imi poate explica cineva de ce? Va multumesc!

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca se vede doar un singur slot (ocupat de 4Gb), atunci al doilea "slot" este pe placa de baza, cu inca 4Gb RAM.

| lpavel a răspuns:

De fapt tu ai vazut ca procesorul suporta 8 gb nu ca ai fi avut tu 8! Programele astea nu mint niciodata! Totusi de obicei laptopurile care nu au mai mult de 10 ani toti suporta 16 gb atunci ori laptopul tau e foarte vechi sau ceva nu prea inteleg ce ai vazut tu acolo...

| DenDenX a răspuns:

E probabil sa fie vreo eroare

| Andreikar1 explică:

Deci, am desfacut laptopul si pe interior nu am decat o placuta de 4gb ram, nu doua de 4gb, restul de 4 ar fi virtuali?

| NLS a răspuns (pentru Andreikar1):

Nu e virtual, daca iti apare in Windows si in CPU-Z ca ai 8GB, apai 8 GB ai.

Daca pe acea placa scrie 4GB,
foarte posibil ca ceilalti 4GB sa fie sudati (cositoriti) direct pe placa de baza.
Asa e din pacate pe toate laptopurile mai noi.
Si acest lucru e destul de rau, pentru ca daca doresti sa faci upgrade (sa inlocuiesti acea placa cu una de 8GB sau 16GB), vei pierde lucrul in Dual Channel, deci pierzi 20% din performanta RAM-ului.
Castigi mai multa memorie, dar aceasta va lucra mai incet.

Exista si posibilitatea foarte mica, ca laptopul sa aiba 2 sloturi, dar 1 sa fie pozitionat pe o fata a placii de baza, si placa a doua sa fie pe cealalta fata, (sub tastatura). Totusi, nu te baza pe asta, nu se prea practica acest mod de asezare.

Nu ai un link cu laptopul, de la magazinul de unde l-ai cumparat?
SAU nu poti scrie aici modelul complet?