| TweeKTM a întrebat:

placa mea video este o Nvidia Geforce Gt 710 2gb gddr3.
As dori sa fac un upgrade si sa imi achizitionez o placa video Sapphire Radeon RX 550 PULSE.
Intrebarea mea este urmatoare: pot aparea probleme de compatibilitate intre procesor si placa video? Procesorul meu este Intel pentium G4400 3.30 Ghz.
Iar placa mea de baza este : Placa de baza MSI H110M PRO-VD, Socket 1151 (DDR4).
FUNDA SI VA MULTUMESC!

Răspuns Câştigător
| AlexMh a răspuns:

Salut. Va functiona RX 550 fara probleme! Sa fii atent doar daca iti necesita alimentare separata. Pulse stiu ca nu necesita, dar doar in caz ca cere. Daca da, verifica ce consum are ca sa stii daca ti-o poate duce sursa, si daca ai alimentare pentru ea. Iti recomand sa mai urci putin in pret sa iei un RX 580, a scazut foarte mult pretul si ar fi pacat.

| TweeKTM explică (pentru AlexMh):

Am verificat problema de alimentare, iar pentru aceasta placa video nu este cazul, iar sursa mea are o putere de 850 W ceea ce este suficient! Multumesc frumos! Sa ai o zi frumoasa.

8 răspunsuri:
| Tataru_Ionut_2001 a răspuns:

Cred ca vor aparea si probleme de compatibilitate, trebuie sa instalezi mai multe drivere, iar placile video amd sun galagioase si se incing mult. asa ca eu iti recomand sa iti iei un minim 1050ti sau cu putin noroc un sh 1060

| AlexMh a răspuns (pentru Tataru_Ionut_2001):

Tu cred ca ai ramas cu AMD-urile de acum 10 ani in minte. In ziua de astazi un AMD sta in 45 de grade in idle si maxim 70 de grade in full load, sunt si mai reci si mai silentioase decat NVIDIA...

| Tataru_Ionut_2001 a răspuns (pentru AlexMh):

De unde placa video amd mai ieftina ca nVIDIA, mai silentioase, mai performante? La procesoare amd-urile mai sunt cum mai sunt, atâta ca trebuie sa iti iei răcire mai scumpă, nu te tine coletul stock. Da la placi video mai bine stai in banca ta cu amd-urile. Cate calculatoare ai asamblat tu in viata ta? macar te-ai informat înainte să spui ceva? plăcile video rx sunt niste jene de placi video, pentru ca isi obtin performante prin voltaj mai mare la placa video, prin urmare se supraincalzesc rau si sunt mai gălăgioase ca cele de la nVIDIA. Tu ce intelegi prin full load? daca un rx 5700 in techpower gpu-z are din prima secundă 75 de grade...nici nu vreau sa ma gandesc ce plătești într-o sesiune de gaming, dai drumul la grătar rolling on the floor asta tinand cont ca un rtx 2080 are 70 de grade in toate testele, iar un rx sare de 75. Asa ca domnule rolling on the floor stai in banca ta si nu mai da la altii sfaturi ca ajungi sa pui lumea sa isi puna procesor si placa video amd, si te mai întrebi de ce li se sting calculatoarele rolling on the floor)

| AlexMh a răspuns (pentru Tataru_Ionut_2001):

Https://www.anandtech.com/......-review/15

Ia si verifica temperaturi te rog, inainte sa vorbesti. Asta pentru RX 5700 al tau. Pentru RX 580-ul in cauza vorbim de 33 grade in Idle si 75 in Load. Asa ca nu mai baliverna. Iar noise-ul tine de racirea pe care a ales-o producatorul, nu iti place de la XFX iei de la MSI, Gigabyte, Powercolor, etc. Fiecare are un rating in decibeli masurabil dupa care te poti ghida, plus ca iti poti face ce curba a fanului doresti, daca te supara la ureche. Prima cauza pentru zgomotul mare sunt fanuri de slaba calitate, iar al doua, este o carcasa proasta, subtire, neizolata corespunzator. Ce inteleg prin full load? Maximul de 100% GPU utilizat pe care in conditii reale il poti obtine doar prin teste sintetice sau randare video cu multe efecte. Cate calculatoare am ansamblat? Nu stiu sa iti spun exact, prea multe, am firma de calculatoare de 15 ani de zile. Eu inteleg ca esti fanboy NVIDIA, nu e nimic, nu sunt aici sa ma contrazic cu tine. Nu sunt fanboy AMD, drept urmare am un GTX 770 de la NVIDIA Geforce (cu sistem de racire de la ei de tip blower), care prin natura lui functioneaza la 80-85 de grade in load. Fanul ajunge la 80% la 80 de grade si la 100% la 90 de grade, moment in care poti iesi linistit din camera daca nu vrei sa iti iasa sange pe urechi. Am rezolvat problema cu sunetul achizitionand o carcasa mai groasa, full metal, cu picioare de cauciuc. Placa o detin din 2014, timp in care am facut si gaming si randare video 1080p/4K. Curatata si schimbata pasta termoconductoare o data pe an. Ruleaza ca in prima zi. Asa ca nu imi spune copile sa stau eu in banca mea fiindca nu ne cunoastem si nu ne permitem. Vorbeste cand o sa fi calificat, cu parerea poate sa isi dea oricine, dar din pacate va dati cu parerea fara sa testati si fara sa va informati din multiple surse inainte.

| xsl1ck a răspuns:

Daca iti schimbi placa video recomandat ar fi sa iti schimbi si placa de baza ca poate placa de baza nu este compatibila cu noua placa video, iar cu procesorul nu cred ca ar exista probleme intre placa video si processor sunt 2 lucruri complet diferite

| Tataru_Ionut_2001 a răspuns (pentru xsl1ck):

Toate placile video au acelasi slot vga, deci orice placa de baza suporta orice placa video. numai la procesoare difera lucrurile

| AlexMh a răspuns (pentru xsl1ck):

Placa de baza este compatibila cu orice placa video atat timp cat este pe PCIe. Problema apare intre procesor si placa video... daca procesorul este mai slab decat placa video sau invers se creeaza efectul de bottleneck. Una o trage pe cealalta in jos si isi scade performanta... deci nu sunt doua lucruri diferite deloc.