| iulianmentol a întrebat:

Salutare TPU.
Am un ram de 8 gb in pc, mi-am mai cumparat inca doua la fel. Întrebarea mea este, pot sa pun 3 de 8 gb? Adica cel vechi plus astea 2 noi se poate?

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai cel putin 3 sloturi identice si doar unul este ocupat, atunci se poate.

| Frank51 a răspuns:

Desigur. Dar îți recomand să mai cumperi încă 8gb și să folosești toate cele 4 sloturi.

| NLS a răspuns:

POTI, daca au aceeasi capacitate, frecventa si latenta, dar pierzi Dual Channel (cam 25-30% din performanta totala a RAM-ului, vorbind de timpul de acces al datelor si de latenta (durata de timp cat "someaza" intre 2 sesiuni de acces de date)).

Pentru a rula in Dual Channel, atunci cand ai doar 2 sloturi, trebuie sa fie ambele ocupate cu memorii identice,
iar atunci cand ai 4 sloturi, trebuie sa fie ocupate fie 2, fie toate 4 (cand pui doar doua placi si ai 4 sloturi, trebuie sa respecti ordinea canalelor, o gasesti in manualul placii de baza. De regula trebuie sa introduci prima placa in slotul cel mai apropiat de procesor, apoi urmeaza un slot liber, apoi pui cealalta placa. Si slotul de la marginea placii de baza va ramane liber. Insa ordinea exacta o gasesti, cum am spus, in manual. Manual pe care il gasesti pe pagina placii de baza.).

| newaccountbye a răspuns:

Cred ca doar unul mai poți pune.

| omuletulofficial a răspuns:

De obicei sunt doar 2 sloturi, deci nu poti 3, depinde de laptop totusi, dar mai rar sloturi de 3.