Ca sa rulezi Ubuntu 15.10 iti trebuie minimum:
-1 GHz procesor (Intel Celeron sau mai bun);
-1.5 GB RAM;
-Un DVD/USB pentru instalare "live";
-Internet;
Eu am avut ocazia de a testa Ubuntu 15.10 pe un laptop mai "slabut":
-1.73 GHz procesor;
-2 GB RAM;
-512 MB nVidia GeForce GO 6200;
A rulat perfect, dar imi consuma prea multa energie si laptopul imi dadea "crash" asa ca am renuntat la el. Daca vrei sa il instalezi trebuie sa-l descarci si sa faci un DVD/USB "boot-abil" cu acesta.
Functia Try Ubuntu iti permite sa explorezi sistemul inainte de al instala si sa decizi daca merita sau nu sa-l instalezi. Datorita faptului ca nu exista placa video instalata, cand testezi Ubuntu s-ar putea sa-ti mearga "sacadat", dar dupa instalare te sfatuiesc sa consulti forumurile Ubuntu pentru a vedea cum sa-ti instalezi placa video. Crede-ma, va rula perfect dupa instalarea placii video! In "Ubuntu setup" trebuie sa formatezi mai multe partitii:
-linux swuamp (2GB sau 3GB spatiu in functie de memoria ta RAM, aceasta reprezinta memoria virtuala linux)
-ext4 (partitia unde este instalat sistemul, punct de montare /)
-o partitie in care vrei sa-ti stochezi jocuri, poze, videoclipuri etc. Ai grija la punctul de montare, caci altfel nu vei gasi partitia)
Mult succes! ))
Ma tenteaza sa trec de la windows 7 la linux ubuntu dar marea intrebare daca merg jocuri pe el? (Cs go, Gta San Andreas, Gta V)
Da, dar Ubuntu 16.04 LTS este inca instabil
Mie 16.04 imi merge mai bine ca 15.10.
Anonymus100 întreabă: