EMike are dreptate nimeni nu o sa te invete asa ceva la scoala(sau sa scrie vreo carte) i-ar da urgent vreo 35 de ani la zdup. Acum daca te intereseaza pot sa-ti zic eu cate ceva. Intai cele mai multe "hackereli" (de fapt sunt atacuri cibernetice) se lucreaza de pe linux. Linuxul e un sistem mult mai puternic si mai complex. Ai de invatat comenzi de terminal de linux(astea le gasesti pe net), injectii sql(trebuie sa stii la perfectie limbajul MySQL), Atacuri DDoS(astea se dau tot de pe linus tot cu comenzi, din mii de locuri simultan - asa se pica serverele mari si puternice). Mai sunt alte si alte. Nu intru in lucruri avansate. Astea is baza. Exista experti care au spart NASA da mai ai pana acolo stai linistit(acolo iti trebuie criptari si decriptari in md5 coduri de acces de 64 de caractere...). Punete pe invatat daca vrei sa fii la ProTV. Daca nu stai pe curu tau
Nu am spus ca vreau neaparat sa sparg sistemul de la NASA nu cred ca as putea oricat as invata eu si oricat as sta ca mumia in fata pc-ului
. Ziceam doar ce anume ar trebui sa inveti pentru a putea sa accesezi baza de date al unui site si apoi sa iti stergi urma. Exact ce ai spus si tu, programe, coduri, asta voiam sa stiu
Nu m-ar interesa sa sparg site-uri mondiale niciodata
. Multumesc pentru raspuns Oricum ^^. Funda
Nu exista un astfel de manual.
Trebuie sa stii foarte multa, dar multa informatica, iar cu multe cunostinte dobandite reusesti sa faci fel de fel de lucruri.
totul e sa faci lucruri utile, nu sa devii hacker.
In primul rand trebuie sa fii conectat printr-un proxy, sa cauti pagini vulnerabile in site: la unele le gasesti imediat, la altele foarte greu cum este site-ul de la nasa si sa stii sa exploatezi o vulnerabilitate. programe sunt o gramada insa daca esti hacker adevarat faci totul manual. nu poti deveni hacker intr-o zi si daca nu stii programare nu ai de unde incepe.
) tu spargi prin proxy? Ma desteptu' lu Mama Natura... Se vede ca nu esti la subiect. Severele de proxy sunt protejate de atacuri ciberbetice. Au port forwarding dezactivat
Mda nu are rost sa argumentez. era vorba de sql inject. tu daca faci direct inseamna ca stii multe despre ce vorbesti.
Aaa si desteptu mamei natura: cum decriptezi tu MD5? decripteaza asta daca esti asa de tare cum zici: f48f837650b6c00ecf19f27a9e73c3fc
Scuzati intarzierea. am fost la mare. Se poate observa faptul ca acela nu este un md5 cum crezi tu. Este un hash rezultat prin compilarea parolei cu un alt code de securitate (security_pw_key) si dupa cate imi dau seama este luat din baza de date a unui server wordpress sau alte din astea instalabile.
Pai trebuie sa stii coduri. Ce sunt codurile, sunt niste secvente in Http/Php care ajuta la securizarea serverului. Cel care reuseste sa faca asemenea lucruri inseamna ca le cunoaste foarte bine, sau e specializat in asa ceva. Nu te gandi ca se vinde pe piata cartea asta, poate nici nu exista. Trebuie luate toate lucrurile cu masura si aprofundate acasa. Nu te va invata nimeni la scoala asa ceva. Daca esti curios cauta. Incepe cu HTML / XML, tutoriale d-astea, cum sa faci pagini web si apoi poti sa mergi pe lucruri mai avansate si sa inveti orice. Succes la invatat.
Ai nevoie de ani de experienta si sa ai un profesor bun.Nu ai cum sa spargi un site,nici de la magazinu cu bomboane daca nu ai un profesor care sa te invete pas cu pas orice fel de metoda.
Daca vrei sa incerci singur ai sa stai ani si ani singur in fata P.C.-ului pentru a incerca manual fiecare combinatie, fiecare program, orice.
Aia care au spart au ani de experienta.O fi un lider care a inventat ceva pe acolo important si stie cum se mananca asa ceva, dupa care a inceput sa recruteze hackeri, sa-i invete etc.
Dupa cum spunea Dexionica01 ai enorm de mult de invatat si in plus..trebuie,parerea mea, sa ai talent in a face asa ceva. Daca spargi un site foarte bine securizat din "bulan", stai linistit ca iei ani buni la racoare, iar daca reusesti sa "spargi" cu stiinta, atunci vei fi cautat!
Nu Nu este nici o carte. totul este sa cunosti putin din toate. nici un sistem nu e sigur doar trebuie sa iti dai seama ce Nume folosesc pentru tabelele din bazele de date. sa fii atent la erorile date si ce mesaje iti prezinta acele erori. bineinteles ai nevoie de Php Html si celalalte limbaje de programare Nu te poti duce pe site-ul NASA si sa cauti pe Google ce inseamna toate acele semne si simboluri