| extremer11 a întrebat:

Salutare TPU, in special pasionatii de fotografii de pe aceasta comunitate.
Deci am Nikon D3100 si as vrea sa ii fac un upgrade, in sensul ca as vrea sa cumpar un obiectiv cu zoom mai mare, deoarece obiectivul camerei nu prea face fata tipurilor de poze pe care le fac de obicei. Asadar, ce tip sau model de obiectiv ar trebui sa caut... Cel mai probabil o sa iau unul SH, dar ma intereseaza ce trebuie sa caut mai exact.

4 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Din câte am observat, cel mai eficient este să luăm direct un obiectiv cu distanță focală mare, minim 200mm, și cea mai ok variantă ar fi asta https://www.emag.ro/......DT8K52BBM/

Îmi doresc să iau și eu acest obiectiv însă nu-mi permite bugetul până în vară :))

| NLS a răspuns:

Ce obiectiv ai acum?
Teleobiectivele sunt obiectivele cu unghi mic de cuprindere, si apropie imaginile indepartate. Acestea incep pe la distanta focala de 105mm, ajungand la 600mm, sau chiar 800mm.
Insa presupunand ca nici nevoie nu ai, - si nici buget-, de un 600mm, poti alege un 200mm, acestea au preturi mai omenesti.
Daca acum nu ai nimic peste 70mm, poti lua unul variabil, cu distanta focala variabila intre 70 si 200mm.

Aparatul tau are senzor APS-C, asta inseamna ca poti folosi atat obiective destinate aparatelor APS-C (se numesc DX la Nikon), cat si obiective pentru aparate cu senzor mare, FullFrame (aceste obiective se numesc FX la Nikon).
Trebuie doar sa tii cont ca daca cumperi un obiectiv FullFrame (FX), distanta de focalizare echivalenta va fi distanta de focalizare * factorul de crop al aparatului (1.5).
Deci un obiectiv de 200mm FX, folosit impreuna cu D3100, va avea o distanta focala echivalenta de 300mm.

Eu as cumpara un FX daca as avea bugetul necesar, posibil ca in viitor sa doresti sa treci la un aparat FullFrame.

| extremer11 explică (pentru NLS):

Obiectivul este un 18-55mm, f/3.5 - 5.6 AF-S DX Nikkor.
Si ca si pret, un obiectiv de 200mm SH, la cat as putea sa il gasesc? Pentru ca pe OLX sunt foarte putine la vanzare si cu preturi destul de piperate?

| blackann a răspuns:

F64. te pot ajuta cu sfaturi si online si fizic, in magazin, in Bucuresti.