| LPCTSTR a întrebat:

Majoritatea laptopurilor/desktopurilor pot folosi Wi-Fi și cablu concomitent pentru a descărca, sau este o funcționalitate restrânsă, specifică anumitor producători?
De exemplu, mi s-a părut ciudat să văd la un laptop din 2012 că Windows nu arăta că s-a deconectat/dezactivat/decuplat antena Wi-Fi, în timp ce descărcam cu o viteza vizibil mai mare odată ce am conectat cablul. Cand să ma uit in Task Manager, observ ca apar 2 grafice pentru 2 adaptoare pentru internet, dintre care cel pentru Wi-Fi era vizibil mai solicitat decat cel pentru cablu (probabil problema de optimizare). Cand dezactivez Wi-Fi-ul (laptopului), observ o scadere, din nou vizibila, a vitezei.
Ciudat este ca pe cablu prindeam si 50MB/s, iar atunci parea sa ramana la 9, probabil o fi fost confuz routerul.

Voi ce știți? Toate laptopurile pot descărca, folosind același router, prin cablu și Wi-Fi concomitent?
Altă chestie ciudată este că toată treaba părea să fie stabilă și pe partea de router, deși oamenii pe internet ziceu ca routerele nu sunt capabile de așa ceva.

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

Aiureala. Daca routerul iti mergea ca lumea, trebuia sa iti dea pe cablu toata viteza posibila. Ce zici tu nu zic ca nu e adevarat, cred ca Asus aveau o vrajeala de genul asta la un moment dat - asta ajuta daca sa zicem esti conectat prin cablu la un router lent si prin WiFi la un alt router, si astfel ajungi sa cumulezi vitezele alea mici. Oricum, mi se pare un artificiu.

2 răspunsuri:
| Iote a răspuns:

Concomitent? Poate pe fiecare, dar alternativ.

| marinaru777 a răspuns:

Pe cablu ai viteza cea mai mare si de obicei dimineata.