Joaca-te ceva offline, gen gta 5 si vezi daca ai "lag " care de fapt nu e lag, e altceva, comun in jocurile online
In LOL, dota 2, cs go, una e sa ai cu adevarat LAG de la ping si alta e sa ai "lag " ca in "input lag ", de la vsync, mouse-ul tau, conexiunea la servere etc.
Bottleneck exista de maxim 10 % in unele jocuri care au nevoie de 4 cores.
Daca existau frame drops, blue screen-uri si alte lucruri nasoale pe care in mod normal nu se intampla la asa configuratie si pe care tu zici ca nu le ai, e o problema de vsync (ca asa e conceput).
Poti avea 17 6900K si gtx 1080, daca ai vsync ON ai acel "input lag" si tie ti se pare ca merge calculatorul incet sau ai probleme cu netul, vezi pe google ce inseamna.
Eu unul nu cred in chestia asta ca placa video poate fi influentata de procesor.
Arhitectura procesorului este influentata de placa de baza la fel si ramii.
Placa video se pupa sau nu pe placa de baza!
Problema este din alta parte...
Ce insemna sa faca urat?
In lol, de expemplu la 5 minute dupa ce intru in meci, incepe sa se miste foarte prost, am lag fara ca ping-ul sa creasca sau fps-urile sa scada, nu este problema de la net.
Bottleneck nu face procesorul cu placa video, acel 1060 nu e ceva de top, e o placa entry level. Ce cred eu ca are, incearca sa deschizi taskmanager si sa vezi ce procese ruleaza, sa nu ai ceva suspect care iti mananca resurse, gen un trojan sau un bitcoinminer. Instaleaza un antivirus si da o scanare la tot sistemul, vezi si ce programe ai instalate, daca ai utorent e posibil sa fie de vina, are un bitcoinminer cand il instalezi si ala mananca destul de multe resurse. Daca dupa tot ce ai facut face la fel in jocuri da o reinstalare de windows de la 0.
Aaa, si vezi sa fii la zii cu driverele de la placa video, si un lucru care il recomand sa il faci vezi ce driver are placa video si instaleaza un driver mai vechi, nu ultimul aparut deoarece driverul poata sa aiba cea mai mare vina. Succes!
1050 e entry-level si placa de buget.
1050 ti e mid
1060 e high (cel mai bun pret/performanta in varianta de 3 gb )
1070 e premium
1080 e deja in alta categorie si totodata overkill, mai putin daca faci simulari de gauri negre, univers, editare video masiva, bitcoin mining, multi-monitor gaming @ 4k etc
Mai ai putin si spui ca i5-7400 e tot entry-level in gaming.
Deja faci aberatii, 1050 e low end, cea mai slaba, la fel si 1050 ti chiar daca are acel ti, nu e cu foarte multe peste 1050 simplu.
Sunteti mici si aroganti voi. Intereseaza-te inainte sa deschizi gura.
Verifica temperatura la procesor respectiv a placii video. De asemenea verifica daca ai pasta pusa pe procesor, daca ai o ventilatie buna in carcasa, daca ai toate driverele puse la punct.
Andrei1124 întreabă: