| tdy a întrebat:

Salutare TPU! Va rog cer ajutor celor pricepuți în davinci resolve 18, am înregistrat un joc timp de o ora și as dori sa scot vocea unui prieten din joc sa rămână doar sunetul jocului și atât, știe cineva cum se poate face asa ceva?

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Daca ai fi folosit Mirillis Action, Stream Labs, OBS sau DemoCreator (de la Wondershare) pentru inregistrare, puteai sa creezi trackuri separate pentru sursele de sunet, si apoi separarea in Resolve sau in oricare alt editor video, ar fi fost chestie de secunde.
Cam asa procedeaza oricine.
In conditiile in care nu ai separat sursele, nu poti face aproape nimic in nici un program.
Ai putea sa te joci putin cu Gain-ul si cu frecventele inalte (sau medii, depinde care sunete sunt mai stridente, ale prietenului, sau sunetele din joc), insa nu o sa elimini sunetul nedorit, doar o sa il reduci putin.
Pe masura ce fortezi valorile spre zero, pierzi si sunetul din cealalta sursa (din joc).

https://imgur.com/qYTNz4i

| tdy explică (pentru NLS):

Tocmai ce le-am încercat pe toate și tot nu reușesc, îmi împarte audio-urile în track-uri diferite într-adevăr dar sunetul jocului și cel al partenerului sunt în același track și nu știu dacă le pot separa cumva.

| NLS a răspuns (pentru tdy):

Https://mirillis.com/record-microphone-separate-audio-file-action-tutorial

vezi a doua imagine.
Poti seta sa inregistrezi microfonul in fisier separat.

| tdy explică (pentru NLS):

Action nu îl pot deschide nici cum, l-am descarcat din mai multe locuri și tot aceeasi eroare primesc la deschidere ca e posibil virusat.

4 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Ha, ha, ha, asta e o temă avansată pentru inteligență artificială. Nu cred că poți face așa ceva cu Resolve.