| lionpower a întrebat:

Salutare tuturor!

Am achizitionat de curand un laptop de Gaming destul de performant.(Laptop Gaming ASUS TUF A15 FA507XI cu procesor AMD Ryzen™ 9 7940HS pana la 5.20 GHz, 15.6", Full HD, IPS, 144Hz, 16GB, 1TB SSD, NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 8GB GDDR6)

Planuiesc sa joc ceva jocuri destul de noi, credeti ca e ok sa ma joc cu el la incarcat?
Dau funda!

Răspuns Câştigător
| Korkodeln a răspuns:

Depinde de capacitatea acumulatoului si mai ales de puterea incarcatorului, jocurile forteaza la maxim orice sistem si puterea se duce si ea la maxim, unele incarcatore nu tin ritmul cu consumul maxim si laptopul incepe sa consume si din acumulator, deci practic in loc sa se incarce, chiar se descarca daca te joci cu setarile la maxim.

Oricum la laptopurile moderne si in special cele facute pe bune pentru gaming (nu pusa descrierea din cauze de marketing) incarcatorele sunt mult mai putenice si pot fi folosite in timp ce te joci.

Daca vrei sa vezi cum sta situatia cu al tau, pune-l la incarcat si noteza capacitatea bateriei (XX%), dupa o ora de jucat la maxim, opreste jocul si te uita din nou la gradul de incarcare, daca a crescut (o sa creasca oricum mai incet decat daca il lasi oprit sau nu faci nimic) e in regula, daca nu s-a modificat sau a scazut, atunci ai o problema.

| lionpower explică (pentru Korkodeln):

Laptopul oricum are un mod, Smart charging, il duce pana la 80% si nu mai incarca mai sus, vad ca al meu nu a scazut deloc.

| Korkodeln a răspuns (pentru lionpower):

Asta e alta poveste, pentru a proteja acumulatorul e bine sa nu il lasi sa se descarce sub 20% sau sa il incarci peste 80%, dar cum nu poti sta cu ochii pe el tot timpul, in modul "Smart charging" 80% e 100%winking si daca nu scade in timp ce te joci intensiv atunci este OK.

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"un laptop de Gaming...e ok sa ma joc cu el la incarcat?"

tocmai ce-am zis DA