Salut, pentru inceput nu e nevoie de multa matematica, ci sa stii cum gandeste-te calculatorul si sa interpretezi pasii pe care tu ii dai lui exact asa cum ii interpreteaza si el.
Exista tutoriale pe Youtube de unde poti invata, aplicatia de pe Android Solo learn cu mai multe limbaje de programare explicate mo-ta-mo, site-ul pbinfo (il cauti pe google) cu multe exemple de algoritmi si exercitii atat pentru incepatori cat si pentru avansati.
Html nu are treabă cu programarea.
Limbaje populare ar fi c++, python, Java. Fiecare are avantaje și dezavantaje. La liceu se face c++.
Ora de tic nu are absolut nimic în comun cu ora de informatică.
A programa nu se rezumă doar la limbajul de programare. Și algoritmii clasici sunt la fel de importanți ( algoritmi de sortare, căutare, etc. ) Precum și metodele de creare al algoritmilor ( iterativ, recursiv, divide etc impera, backtracking ) precum și structurile de date ( stivă, coadă, matrice, vector, listă, dicționar ).
Poți începe pe YouTube.
Programarea e despre problem solving, nu despre limbajul X sau Y. Poți încerca site-uri gen Coursera sau edX. Ambele au cursuri făcute de profesori universitari.
Cât despre cum o să ajungi programator, sorry, n-am idee.
Am revenit cu un scurt edit,v am citit raspunsurile in mare si vreau sa va spun ca nu vreau sa ma las de programare doar pentru ca nu stiu mate,si de asemenea ar fi usor sa caut pe google cum se rezolva ceva,dar trebuie sa stiu bazele intai, pe mine m ar interesa o sursa concreta, asa pe Youtube m-am mai uitat, dar eu doresc sa fac un curs ceva, ca sa ma pot angaja ca si programator, nu vreau sa apuc 25 de ani si sa nu pot sa ma angajez ca si programator, as dori un site, o carte, un link la o academie, multumesc pentru raspunsuri dar sunt mult prea vagi...
Lavinia_Cristina_ întreabă: