| T4zu a întrebat:

Salutare tuturor.
Ma adresez tuturor celor care stiu folosi programul notepad++ sau a oricarui editor de text.
Am un fisier.xml, iar in el trebuie sa modific niste chestii, (zeci de mii, mai exact) si caut o cale cat se poate de simpla, pentru asta.
Ei bine, documentul are zeci de mii de randuri, iar pe fiecare rand intalnim sintaxa din paranteza ( name="?" ). Semnele de intrebare, doar tin locul unui nume (ex. hartie), fiecare rand avand alt nume; nici un nume nu se potriveste cu altul, exact asta este si "problema". Jos o sa pun un exemplu asemanator:

1 vnum="1000" size="6" name="lemn22" face="a"...
2 vnum="1001" size="2" name="carbune" face="c"...
3 vnum="1002" size="4" name="ochelari14" face="a"...
4 vnum="1003" size="6" name="masina0" face="b"...
...
9 vnum="1000" size="6" name="lemn22" face="a"...

*Observam ca dupa name, exista texte diferite, deci nu este doar unul identic, peste tot, sa ii putem da REPLACE.
*Doresc sa inlocuiesc fiecare "?" cu un text unic / nimic., astfel sa ajung, rapid si sigur, la forma de jos, fara a modifica altceva din rand, (am ales sa elimin de tot textul):

1 vnum="1000" size="6" name="" face="a"...
2 vnum="1001" size="2" name="" face="c"...
3 vnum="1002" size="4" name="" face="a"...
4 vnum="1003" size="6" name="" face="b"...
...
9 vnum="1000" size="6" name="" face="a"...

Exista vreo posibilitatea sa fac asta rapid? Repet, sunt zeci de mii de randuri, daca le iau cu functia replace, imi va lua saptamanii. Ma gandeam la ceva optiune, din meniul replace, in care scrii: name=" (functie) ", iar functia sa tina locul acelor cuvinte, si pe urma sa dai replace cu: name="" si sa se inlocuiasca toate. Sau ceva mai bun si mai simplu, gen tabel de navicat etc.
Astept raspuns, ofer o funda mareeeee!

1 răspuns:
| cristimihailov a răspuns:

Folosesti optiunea de cautare cu regular text sau regex... cum s-o chema pe acolo.

Principiul este ca ii faci un pattern de cautare si apoi inlocuiesti cu ce vrei.

O sa iti foe mai greu pana faci patternul. Dar daca scrii frumos in engleza... pe stackoverflow.com o sa obtii relativ repede raspunsul la intrebarile tale. Regex se cheama. Sau regular text. Text expressions.