| Ionut3222 a întrebat:

Salutare tuturor,

Mi-am cumparat o trotineta recent (electrica) cu un acumulator destul de mare de 38amperi 60v.

Foarte funny si toate cele doar ca de doua zile m-am uitat la clipuri unde trotinete prin lume iau foc in casa si m-a luat groaza. Eu stand la apartament.

Ce parere aveti? Sunt riscuri? Mi-ar fi frica sa se aprinda cat nu sunt acasa sa stric un apartament pentru o trotineta.

Firma este laotie ti30, este destul de "chinezeasca".

Ce parere aveti? Care sunt sansele sa ia fac asa lasata parcata cat nu sunt acasa?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pentru siuranta: tine orice material inflamabil la minim 1m distanta.

| nukeyly a răspuns:

Orice baterie poate lua foc, asa ca cel mai bine le tratezi ca pe inflamabile, tinute in dulap metalic inchis mecanic,
afara sau pe o terasa/balcon deschis.
Si daca e sa fie, afumi balconul.
Ex telefonele Samsung dupa un nr de ani se bombeaza acumulatorul care mai poate lua foc; pe pat, in buzunar la purtator, sau cand esti dus de acasa si l-ai uitat pe baxul cu sticle de diluant/acetona de langa usa. Abracadabra,
uite casa, nu-i casa.

| Pths89 a răspuns:

In primul rand asigură-te ca nu o lași în priza nesupravegheata (noaptea/când pleci de acasă), folosește prelungitoare de calitate, nu o tine în spații închise, nu o lasa in priză mai mult decât este necesar, verifica după utilizare ca nu sunt temperaturi crescute în zona acumulatorului, nu supraîncărca priza unde o încarci. Cred ca astfel nu vei avea probleme.