| Adolf8 a întrebat:

Salutare tuturor! Vă rog să îmi oferiți idei cu privire spre o ventilație sănătoasă pentru laptop, mă gândeam la coler însă mulți au zis că nu este ideal pentru ventilatoare. Gratiile având în fundul laptopului unde respira

11 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Eu am suport cu cooler pentru laptop si merge foarte bine. Am ceva asemanator cu asta: https://www.emag.ro/......DMYH6KMBM/

| darrio2007 a răspuns:

Cumpara cooler. Nu te mai lua dupa toti neinformatii. Eu il folosesc mereu cand stau mult pe el. Coolerul il ajuta mai bine sa respire. Asta nu te scuteste de curatarea lui la un anumit timp.

| Adolf8 explică (pentru darrio2007):

Ce fel de cooler folosesti?

| darrio2007 a răspuns (pentru Adolf8):

Acesta. Chiar acum functioneaza sub laptop.
https://www.emag.ro/......DRXKVYBBM/

| Simpatic a răspuns:

Cum ti s-as pus cumperi un cooler pad scump si bun si cureti des laptopul, pui pasta noua etc
Daca nu te pricepi recomand o curatare la service profesional, cu curatat si inlocuit pasta procesor nu e mai mult de 100 lei
Curatarea si schimbarea pastei sunt foarte importante, daca ai un laptop pe care-l "forjezi" in jocuri video sau aplicatii care au cerinte mari atunci faci aceasta curatare mai des adica 1 data la 6 luni
Daca mai mult sta degeaba acel laptop poti sa-l cureti la 10-12 luni

| Adolf8 explică (pentru Simpatic):

Nu știam că are nevoie de pasta nouă! Îmi poți da informați asupra acestui schimb de pastă? Laptop Gaming HP Pavilion 15-dk2028nq, cu procesor Intel® Core™ i5-11300H, 15.6", Full HD, 144Hz, 8GB, 512GB SSD, NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti 4GB, No acesta este modelul

| Simpatic a răspuns (pentru Adolf8):

Pai depinde de la model la model, trebuie desfacut si realizata aceasta curatare a lui si schimbarea pastei, insa nu recomand sa faci daca nu stii
In trecut tot asa la un laptop de gaming am facut pe desteptul si am curatat eu laptopul, din gresela am atins si stricat placa de retea wireless care avea 2 cm patrati asa de mica era.
De aceea la laptopuri totul trebuie facut cu o mana ferma si de mecanica fina, nu e ca la PC-uri, laptopurile au componente foarte mici si daca nu ai facut cateva zeci sau sute de interventii in diferite laptopuri nu ai de unde sa ai experienta.
De aceea eu recomand curatare+inlocuire pasta intr-un service IT
100 de lei e nimic toata, orice atingi si strici la un laptop costa mai mult de 100 de lei

| NLS a răspuns:

In cazul laptopurilor cu procesoare puternice, o pasta termica de calitate se schimba dupa minim 3 ani de utilizare intensa.
Sa o schimbi dupa un an, presupune sa ai covor de praf pe jos, sa faci curat mai rar de 1/lună.

Nu incerc sa spun ca e sanatos ca orificiile de ventilatie sa fie infundate, laptopul trebuie suflat cu un compresor anual, daca ai posibilitatea, DAR pasta termica nu se schimba in fiecare zi.
Am un Dell Precision care merge exact ca in prima zi, si sunt peste 4 ani de cand am aplicat pasta.

Daca procesorul e unul puternic, tot ce trebuie sa faci e sa cumperi un cooler cu minim 2 ventilatoare, maxim 3-4 (in functie de marime, dar daca e posibil, sa fie ventilatoare de 120 sau 140..cu cat sunt mai mici, obtii mai mult zgomot, dar la asta "contribuie" si brandul. )

Nu stiu ce "meserias" ti-a turnat prostia cu "nu folosi cooler", dar in caz ca ai componente puternice sub capota, doresti sa te lăfăi si tu vreo 6-7 ore intr-un joc mai pretentios, si te joci fara a tine laptopul pe un cooler cu ventilatoare, risti sa-i spui adio, chiar daca ieri i-ai schimbat pasta si l-ai curatat.

Daca il folosesti pentru navigat si vizionat filme in rezolutie FullHd, plus ceva Office, nu ai nevoie de nici un cooler suplimentar.

Ai monitorizat temperatura procesorului si a placii video?
Cat sunt aceste temperaturi in idle si cat in full load?
(poti inregistra fisiere log atat din GPU-Z cat si din AIDA64, sau HWinfo).
Si despre ce componente e vorba (modelul procesorului si al placii video)

| Adolf8 explică (pentru NLS):

Mulțumesc pentru răspuns, este cumpărat recent, mă joc gta 4 pe viitor gta 5. Mă joc 3-4 ore. De încălzit, nu se se încălzește, nu se încinge nimic, doar vreau să știu cum să fac să fie menținut destul de bine. De aceea o să văd la magazin din localitate ce coolere au la dispoziție. Despre acest laptop este vorba, are ventilație la fund ( gratiile) Laptop Gaming HP Pavilion 15-dk2028nq, cu procesor Intel® Core™ i5-11300H, 15.6", Full HD, 144Hz, 8GB, 512GB SSD, NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti 4GB, No OS

| UserRo10 a răspuns:

Mergi la service sa faci curatare si schimbare pasta termoconductoare (eu la Asus nou nout am facut asta pentru ca din fabrica pasta era o mizerie). Dupa poti lua un ventilator extern ce se pune sub laptop. Ajuta doar sa nu se mai incinga carcasa si placa de baza. Nu ajuta asa mult gpu si CPU, dar nu te mai arzi pe picioare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu prea are mare impact un cooler. Cateva grade scadere de temperatura.

Schimba pasta termica si curata de praf ventilatorul si grilajele din laptop. Etanseaza grilajele pe interior astfel incat aerul sa fie expulzat doar in afara laptopului.
Daca pui un cooler pad, cauta unul care are mai mult de 2.5W