| T4zu a întrebat:

Salutare. Urmatoarea intrebare se adreseaza celor ce au cunostinte hardware desktop pc sau au patit aceeasi problema ca si mine.
De curand mi-am facut o nou configuratie:
*CPU: AMD Ryzen 7 1700,
*MB: Gigabyte B450M DS3H,
*GPU: AMD Radeon RX 580 Saphire (8GB);
Insa cand doresc sa instalez driverul video (cel de pe CD-ul original) sau cel din windows update, imi pare ecranul negru, monitorul nu mai primeste semnal, se tureaza putin ventilatoarele si se opresc brusc.
Windowsul e licentiat si functional, daca dezinstalez driverul isi revine la normal. Intrebarea este ce are, care sunt sansele sa fie bulita placa video?

4 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Ai incercat driverul de pe site? Acolo e ultima versiune, nu pe CD.
Driverul placii video se instaleaza obligatoriu de pe site-ul producatorului pentru performanta maxima, Windowsul contine drivere generice.

https://www.amd.com/en/support

Graphics - Radeon 500 Series - Radeon RX 500 Series -
Radeon RX 580

| T4zu explică (pentru NLS):

Ok, dar asta totusi nu explica aceasta problema, detin si un 2080ti si mi-am instalat driver-ul de pe CD, functionannd perfect, apoi schimbandu-mi windowsul am descarcat ultima versiune chiar de la ei si tot la fel, a functionat si functioneaza fara probleme.

| NLS a răspuns (pentru T4zu):

Stiu, normal ar fi sa functioneze perfect si cu o versiune mai veche a driverului.

Eu mi-am cumparat SH doar pentru a vedea cum e. o RX 480 8GB Nitro+. A inlocuit GTX 770 4GB si pot spune ca a meritat investita.
Pe acel sistem cu Windows 7 SP1 e dead silent.
Cu driverul de pe site functioneaza perfect.

Am testat-o si pe PC-ul meu, pe Windows 10, si trezeste mortii.
Misterele AMD...

Eu zic sa testezi cu driverul de pe site, si dupa mai vedem.
Chiar azi citeam pe undeva ca isi luase omul o placa 5500XT, si cu driverul de la data cumpararii a avut diverse probleme, inclusiv black screen.
Dupa 2 saptamani a iesit un update care a rezolvat majoritatea chestiilor negative, sau oricum, mare parte dintre ele.

| T4zu explică (pentru NLS):

Am trimis placa inapoi, o sa o inlocuiesc cu un gefoce gtx 1660.