Asta imi dau seama ca fiind mai noi ca si tehnologie sunt mai scumpe si mai avansate insa in ce fel ma limiteaza auditiv spre exemplu fibra optica versus HDMI Cea mai mare diferență este că HDMI poate trece audio la rezoluție mai mare, inclusiv formatele găsite pe Blu-ray: Dolby TrueHD și DTS HD Master Audio. Aceste formate nu pot fi transmise prin cablu optic insa as fi vrut daca are cineva 7.1 si imi poate spune daca este o diferenta de sunet considerabila sau doar este mai mult tehnica.
Diferenta la sunet nu prea simti, doar daca ai instalatie audio sofisticata (de concert).
Diferenta se vede mai pronuntat la calitatea imaginii (prin euroscart nu trece rezolutia "Full HD" sau mai mare (de obicei, iesirea video este doar de 4:3 sau 16:9).
Cablul coaxial si fibra optica sunt mult mai limitate decat HDMI.
Daca stii ce-ti doresti si de ce, la ce vrei sa-l folosesti, poti cumpara ce vrei. Ca sa nu te trezesti ca ai dat banii degeaba.
De exemplu, eu n-am cu HDMI pentru ca nu folosesc surround. E alegerea mea.
Nu te supăra, dar cu ce e mai bun HDMI față de optic?!?
Lărgimea de bandă pe cablul optic e de "n" ori mai mare decât pe cel standard, metalic...
Nu stiu de aceea am postat intrebarea ca pe Google spune ca HDMI suporta o transmisie mai buna decat fibra optica si eram curios cum se simte aceasta experienta audio daca este intr-adevar un pas mare sau doar o perceptie personala
Cand dispozitivele tale suporta Dolby Atmos de exemplu, si eu stiu ca singura solutie (sau cea recomandata) e HDMI.
Insa cand ai de ales intre HDMI 1.4 (si acesta suporta surround si chestii de genul) si cablu optic, il prefer pe acesta din urma, DACA distanta e mai mare de 7-8m.
Pentru ca HDMI 1.4 nu sta atat de stralucit la latimea de banda.
Deci daca nu folosesc dolby atmos este bun si cablu optic, configuratia nu este pentru atmos ci 7.1 surround fara boxe pe tavan doar fata spate si centru.
Pe HDMI poti trimite mai multe standarduri decat pe optic.
Placa hdmi este prima care se strica.
Nu te limiteaza deloc lipsa hdmi pe partea de audio decat in cazuri foarte rare care nu prea le intalnim in viata de zi cu zi.
Adica sa ai 8 boxe decente si sa vezi un film pe Blu-ray codificate
Dolby Atmos, TrueHD, DTS HD Dolby Digital Plus.
Faza este ca mama natura ne dat doar doua urechi nu 7.1 iar audiofilii adevarati care iubesc audio au doar amplificatoare stereo, dac-uri separate si doar doua boxe.
Daca ai o inregistrare buna cu un sistem stereo decent o sa ai senzatia de spatialitate perfecta si poti identifica cu ochii inchisi fiecare instrument dintr-o orchestra de muzica clasica.
Nu stiam asta insa trebuie sa iti dau dreptate in privinta HDMi majoritatea anunturilor in care se vand av receivere pentru 7.1 sau 9.1 au specificat ca o problema comuna este placa HDMI nu functioneaza sau este defecta si se folosesc celelalte intrari audio, optica sau coax, multumesc pentru raspuns!
Candva am lucrat in service de electronice, acum a ramas doar pasiunea pentru ca repar alte chestii mai industriale.
Radumpp întreabă: