| Simcea_Gabi_1992 a întrebat:

Salutare. Vreau sa fac si eu Over Clock la procesor si nu stium cum... poate imi aratati voi. Am procesor q8200 si placa de baza Asus p5k. Cine imi raspunde corect primeste funda.

Răspuns Câştigător
| SilviaDulcik a răspuns:

Foarte simplu sa faci overclock.

Inainte sa faci overclock trebuie sa :

1. ai un cooler mult mai bun fata de piticul cu care a venit procesorul.
2. ai barete de memorii bune cu frecventa de minim 800 mhz.
3. ai o placa de baza buna (in cazut tau p5k este suficient de buna)

Pentru a face OC :

1. intri in BIOS
2. maresti FSB
3. salvezi si iesi din BIOS si vezi daca iti intra in sistemul de operare sau daca iti afiseaza ceva pe ecran, macar.
*4. daca nu afiseaza nimic pe ecran trebuie sa ii dai restart. Dupa restart o sa iti spuna ca acel overclock a esuat, in cazul acesta trebuie intrat din nou in BIOS si ales o valoare mai mica la FSB.

Tine minte ca odata cu ridicarea valorii FSB nu se ridica numai frecventa procesorului ci si a memoriei ram.

Se poate face OC si cu marirea valorii multiplicatorului, dar asta este o alta poveste.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu ai idee cum se face mai bine stai linistit, OC e riscant si chiar nu e ceva cu care sa te joci.

| SouLIce a răspuns:

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Overclocking
Trebuie sa stii ca daca tii un procesor la o frecventa mai mare decat cea standard vei scade durata de viata a procesorului
Trebuie sa ai o sursa si o placa de baza buna si un sistem de racire foarte bun ca sa nu "prajesti" procesorul

| maario a răspuns:

Lasa over clocku ...am incercat si eu si mi s a fu/ut procesoru. Acum dupa o ora de mers mi se blocheaza la 100% si asa ramane pana la restart si asta avand 2 coolere pe el