| FunlandCompany a întrebat:

Salutari, am o problema majora, la unele aplicati/jocuri se intampla foarte des sa zica "file is corrupted" inital am crezut ca e din cauza HDD-ului meu vechi, asa ca am achizitionat unul nou, un WD Blue 1TB 7200rpm. Si tot aceeasi problema o am, de la ce ar putea fi?

6 răspunsuri:
| Gizăz a răspuns:

Start > run > tastezi "cmd" fără ghilimele şi dai enter. O să-ţi apară o fereastră neagră. În ea scrii " sfc /scannow " fără ghilimele şi în rest exact cum am scris, cu spaţiu înainte de slash. Dai enter şi aştepţi să-şi facă treaba. Vezi dacă şi-a revenit.

| FunlandCompany explică (pentru Gizăz):

Am incercat sa fac asta, si imi zice sa introduc CD-ul original Win XP SP3, Iar eu nu il am.

| Gizăz a răspuns (pentru FunlandCompany):

N-are cum. Ai făcut ceva greşit. De fapt, caută la Search cmd şi când ţi-l afişează, dă click dreapta pe el şi run as administrator. Aşa trebuie să-ţi meargă.

| Gizăz a răspuns (pentru FunlandCompany):

Scuză-mă. Acum am citit mai atent şi am văzut că ai zis XP. Chestia de care ţi-am spus eu repară fişiere corupte. Face asta prin accesarea unui backup pe care XP-ul şi-l face la instalare. Dacă-ţi cere CD înseamnă că acel backup a fost şters sau corupt. Cel mai probabil de-un virus. Ai adăugat hardul nou pe lângă cel vechi sau l-ai schimbat cu totul? Adică, ai reinstalat şi Windows-ul de atunci?

| FunlandCompany explică (pentru Gizăz):

Am montat HDD-ul si am instalat windowsul fresh pe el. Si am aceleasi probleme. Probabil o fi din cauza placii de baza.

| Admunssen a răspuns:

Acele fisiere (de cele mai multe ori executabile) din cadrul unui program daca au fost scanate de un antivirus si daca ele ar fi fost infectate, au avut de suferit din cauza tentativei antivirusului de a "le repara". In aceasta privinta, din experienta stiu, numai Eset NOD 32 stie sa inlature virusul fara sa afecteze executabilul.