Nu ai specificat ce fel de sursa ai. De curent alternativ sau contiunuu?
Daca este de curent alternativ chestia cu redresarea si filtrarea ti-ar "salta" tensiunea la cat vrei tu. Daca transormatorul este sub 1A poti face redresarea cu diode 1N4007. Daca sursa te tensiune este de curent contiunuu sunt integrate specialzate sa "salte" dar si acelea au o intensitate maxima care poate trece prin ele ( ca un exemplu integratul MC7800). Sunt greu de gasit aceste componente.
Nu e prea clar ce vrei.
Daca ai 12V continuu este mult prea complicat si costisitor sa faci 18V. Mai bine cumperi.
Apoi nu spui nimic despre puteri. Cat iti da sursa, si cat are nevoie consumatorul?
Cea mai buna solutie practica este sa iti cumperi unul din acele alimentatoare care dau tensiuni multiple si au mufe multiple. Dar si aici trebuie sa stii cat "suge" consumatorul.
Eu am cateva in casa si le folosesc de cate ori mi se strica ceva.
Inteleg ce vrei sa spui. Am sursa in curent alternativ. Or sa fie ok diodele alea 1N4007? Nu prea am tabel cu tipuri de diode si parametri... Pot sa aflu intensitatea daca pun un ampermetru pur si simplu?
Diodele 1n4007 le gasesti prin aparate vechi. Sunt micute si negre. Daca gasesti diode mai mari (de intensitate mai mare) nu este problema. Ampermetrul se leaga in serie cu consumatorul. Daca intensitatea este mai mica de 1A poti folosi 1n4007 daca este mai mare gasesti diode de intensitate mai mare prin surse defecte. Ca sa vezi daca diodele sunt bune le poti incerca cu un multimetru.