| marian37 a întrebat:

Saluuut! Vreau să-i adaug un Readon rx 550 4Gb si 4Gb de RAM dar nu stiu dacă sunt compatibile...descrierea produsului nu menţionează modelul plăcii de bază https://m.emag.ro/......DHNPZHBBM/

Răspuns Câştigător
| flixbuster a răspuns:

Mai putin cazul in care citeste un posesor de astfel de sistem intrebarea ta, nu ai sanse sa afli pe aici modelul placii de baza (si daca e compatibila cu placa video si RAM).

Mai bine ii suni pe cei care il vand (EXPERT COMPANY GROUP) la 0769012633 si sigur afli.

| marian37 explică (pentru flixbuster):

M-am uitat la ei pe site și nu am găsit PC-ul respectiv, să le trimit un mail pentru că nu mă simt comod să-i sun

| flixbuster a răspuns (pentru marian37):

Da, si varianta cu e-mail e buna. Sunatul era varianta mai rapida (eu de obicei sun).

Eu am inteles ca ai vrea sa cumperi acest calculator si sa ii faci un upgrade (ram, video).

Cand am recitit, nu mai sunt sigur ca am inteles bine.

Daca deja il ai, poti afla usor model placa de baza fie desfacand unitatea si vezi ce scrie pe placa de baza fie ruland programul CPU-Z si citind informatia de la sectiunea dedicata placii de baza.

http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_1.82-en.zip

4 răspunsuri:
| AndreiLiviu789 a răspuns:

Cu siguranta sunt compatibile. Rx550 este low power, adica trage tot curentul din slotul PCI, nu ai nevoie de alimentare separata. Pur si simplu plug&play. Insa trebuie sa ai putina grija la rami. Trebuie sa iei o placuta care sa aiba specificatiile asemanatoare. Voltajul si latenta(CL9/CL11/etc) trebuie sa corespunda, frecventa nu prea conteaza(poate sa fie si mai mare). Gasesti softuri pe internet care iti arata tipul de ram pe care il ai. Eu zic ca cel mai sanatos este sa desfaci pc-ul si sa te uiti. Iti recomand sa mai pui putini banuti si sa mergi pe un gtx1050 de 2gb.

| marian37 explică (pentru AndreiLiviu789):

Eu nu deţin pc-ul. Mă gândeam că dacâ placa de bază are pci 2.0 și cum placa video are 3.0 nu o să-mi meargă la capacitatea ei maxim. Nu mă pricep foarte bine in domeniul ăsta