| KissFM652 a întrebat:

Scuzati categoria,dar nu vad vreo categorie de IT.

Azidimineata am vrut sa imi reinstalez windowsul(vista bussines),dar am nevoie de 6, 4GB liber in C:/ pentru a-l reinstala.Problema e ca am inceput sa sterg din Downloads,Documents si Program Files ce nu mai aveam nevoie, si ajunsesem la 5 GB liber. Atunci a inceput incontinuu sa scada spatiul liber, acum am mai putin de 100 de MB liber si chiar nu stiu ce sa mai fac...Am mai gasit niste videoclipuri pe care le-am sters si am facut in jur de 500MB liber, apoi iar a inceput sa scada...Dau funda cui ma ajuta sa rezolv problema.

7 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Păi ceea ce ai făcut tu nu avea sens să o faci din start. Eventual mutate pe D:/ doar ce îți trebuie sau slavate toate datele pe dvd -uri sau altceva extern cel mai recomandat și apoi cu un dvd de vista butat și apoi din meniul de pratiționare să ștergi hardul complet și sa îl repartiționezi și apoi resoftarea.Corect și normal așă se face o resfotare sau reinstalare de Windows formatând complet hard discul.La resoftare era oricum necesar să ștergi absolut tot de pe c:/ca sistemul să se poată instala și aia se făcea automat prin formatarea partiției, în alt mod sistemul nu se poate reinstala, nu zic ca nu se poate dar 2 windows pe același sistem se cam bat cap în cap, și asta dacă chiar nu aveai unde și pe ce să salvezi datele.Succes

| alecx4music a răspuns:

Sunt mai multe posibilitati.
Nu stiu la vista cum e, dar la windows 7 cand iti apare partitiile listate, ai un scris options pe care poti sa apesi si ai acolo format. selectezi C: si ii dai format.
O alta posibilitate este sa selectezi tot ce ai in C si sa ii dai shift delete. O sa iti ramana suficient spatiu...
Sau poti folosi un program de boot cu care sa formatezi c:
cauta pe google
bafta!

| BLKZ a răspuns:

Un sfat prietenesc, nu mai instala jegul ala de Windows. Mananca foarte multe resurse. XP, 7 sau 8 sunt alegerea perfecta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Persoana in cauza nici habar nu are sa instaleze un windows iar voi ii vorbiti despre bootare, formatare si partitii.

Bine, asta pe langa faptul ca majoritatea sfaturilor sunt gresite. Nu trebuie formatat nici un harddisk. Windowsul nu poate fi sters niciodata cu shift+delete. E irelevant daca pe partitia de OS e mai mult spatiu liber decat pe celelalte partitii, important e doar sa aiba suficient spatiu pentru OS si sa ii mai ramana destul liber pentru ca acesta sa ruleze in conditii optime. Si din moment ce omul a spus ca vrea sa-si REINSTALEZE windows-ul inseamna ca acesta a mai fost instalat iar din asta, o persoana normala, deduce ca pe partitia de OS va exista destul spatiu dupa formatare.

| vrelian a răspuns:

Mai intii trebuie sa spui cit este hardul tau ce capacitatea are. daca e destul de mare si cred ca este, ca doar nu o fi de 10 gb atunci salvezi ce ai daca ai ceva de salvat pe un cd sau un hard extern si instalezi windowsul fresh.asta inseamna sa mergi in bios si acolo stergi tot orice partitie dai format si lasi o singura partitie.si instalezi windowsul si eleimini toate timpeniile de care dati dupa.nu stiu cine va spus sau de ce sa faci enspe mii de partiti alea hardului.frate alea erau mofturi cindva undeva.sau dus vremurile alea. uite in state nu exista calculator care sa aiba mai m, ult de o singura partitie.eu personal nu am vazut asa ceva.cindva da se faceau multe partiti ca nu stiu ce credea lumea.alea mai rau te incurca decit bine sa faca.intreaba si tu dar nu pe profesionistii romani ca nu ei fac calculatoarele.intreaba pe siteuri straine sa vezi.ce oti face voi cu atitea partiti sincer habar nu am.dar ma rog fiecare cu cel doare.fa partiti daca asa fac toti in Romania, tu de ce sa fii mai cu mot nu? bafta si spor la treaba

| Vu a răspuns:

Baga cd cu windows...dai restart la pc, te bagi in bios, dai la boot apoi il pui sa booteze dupa cd/dvd, daca ai facut bine iti va spune "press any key" poti apasa orice buton, formatezi toate diskurile si plasezi memoria intrucat sa fie mai mult in C decat in D.depinde de hdd pe care il ai..de ex : hdd 80GB ( 55gb C/ / restul D) sporwinking

| KissFM652 explică:

Si am uitat sa scriu, cateodata urca pana pe la 1, 5-2 GB fara sa fac nimic, apoi scade din nou, am sters temporarele, am folosit CCleaner...nimicstraight face