| VasileAmadon a întrebat:

Scuzati pentru întrebarea asta stupidă, dar daca am display full HD 144 Hz, este folositor și la filme sau doar în jocuri?

17 răspunsuri:
| viavo a răspuns:

Salut, si pentru filme si pentru jocuri. Si am aici si un video de 1000 fps, cu incetinitorul. Sunt camere speciale extrem de scumpe, cca 200000 $ care sunt folosite la filme si experimente fizice.

| Frank51 a răspuns:

Nu exista filme peste 60 fps.

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru Frank51):

Ai sa fi uimit ca sunt inca si multe mai ales documentarele filmate cu slow care duc lejer 1000fps

| Frank51 a răspuns (pentru LasleaIoan1972):

Desigur ca as fi uimit, uimeste-ma cu un film filmat peste 60fps, astept.

Pana si telefoanele mobile au ajuns la filme de 960fps

Tu esti complet off topic baiatule.

Scuzati pentru întrebarea asta stupidă, dar daca am display full HD 144 Hz, este folositor și la filme sau doar în jocuri?
raspunsul meu
Sa stii ca mai ales la filme un 144hz nu te oboseste asa de tare ca unu de 60hz vb de monitoare si unele tv,

raspunsul meu era dat demult acum 17 ore

| VasileAmadon explică (pentru Frank51):

Salut! Ma puți ajuta am pus o intrebare despre 2 laptopuri daca poti sa va ajuți, pe care să-l iau, mulțumesc

Da, acum 17 ore tot prostii vorbeai.

| LPCTSTR a răspuns:

Ai filme de vazut in 144 fps? Diferenta n-o sa fie semnificativa sau chiar imperceptibila.

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru LPCTSTR):

144hz nu sunt egali cu 144fps
hz sunt ceva si fps sunt altceva
e ca si cum ai zice ca 144 mere sunt la fel ca 144km/h

Pe un monitor de 60hz poti sa ai 200fps pentru ca rata de refresh nu este egala cu nr de cadre pe secunda, rata de refresh o da monitoru si fps le da placa video, deci poti juca un joc la 25fps dar la 25hz te doare capu si ochii nu prea rezisti nici 5 minute e foarte obositor

| LPCTSTR a răspuns (pentru LasleaIoan1972):

Am zis pe undeva ca nu poti sa ai 200fps pe monitor de 60Hz?
Sa fie cum zici tu mai omule, dar gandeste-te ca degeaba ai tu 2 mil fps generate de placa grafica daca monitorul poate sa arate numai 60/144 de imagini intr-o secunda, ca astia sunt hertzii pentru monitoare, de cate ori afiseaza imaginea intr-o secunda; si gandeste-te ca daca placa grafica face 2 mil de fps, unde si cand le afiseaza pe toate pe un monitor care poate intr-o secunda sa afiseze numai 60/144? Pai nu are, rezultand in stutter si pierderi de cadre; cu tehnologiile ca G-SYNC sau FreeSync, pierderile de cadre nu se mai intampla, dar asta este o poveste pentru alta data.

Teoretic un monitor cu timp de raspuns la pixeli 1ms poate afisa 1000fps chiar daca are 60hz, deci nu hz sunt raspunzatori de fps e cu totul altceva, deci un monitor cu 144hz nu inseamna ca duce doar 144fps poate duce exact cat are timpul de raspuns la pixeli, de aceea pentru jocuri se recomanda timpul de raspuns mic adica multe fps

| Tataru_Ionut_2001 a răspuns:

Nimeni nu isi ia monitor de 144hz sa se uite la fime, dar ar fi de preferat un monitor ips. Daca il gasesti cu 144hz, ia-l ca pe un bonus, dar e important sa fie ips

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru Tataru_Ionut_2001):

Sa stii ca mai ales la filme un 144hz nu te oboseste asa de tare ca unu de 60hz vb de monitoare si unele tv

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru Tataru_Ionut_2001):

Contrastul pe panoul pva este mult peste cel ips, ips castiga la unghiul de vizualizare doar, dar tinand cont ca la monitor stai langa el conteaza sa vezi negru sa fie negru nu gri, oricum si pva gama spva are unghiurile cam la fel ca ips deci castiga spva unghiuri ok contraste ok, tehnologia pva este de 14-15 ani ips este mai nou dar tot nu bate spva