anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Se intampla ceva ciudat cu pc-ul meu.
Inainte de Paste am intrat nu stiu pe ce site sau mi-a trimis cineva ceva, nu stiu exact si am luat niste virusi troieni(cred ca asa se numesc). Nu am mai putut sa deschid mozilla, opera, google chrome, doar internet explorer, nici winamp-ul sau alte programe, cand deschideam pc-ul imi aparea sa fac o scanare de fiecare data si scria "clean this" si imi aparea ca 9 chestii nu pot fi reparate si a am nevoie de "heuristic mode"(ceva de genul). Am acceptat situatia pentru ca oricum trebuia sa-mi reformatez pc-ul(cred ca asa se spune). Am fost plecata pentru cateva zile la o prietena si in tot acest timp pc-ul meu s-a odihnit si marea surpriza e ca atunci cand am ajuns acasa nu mi-a mai aparut ca trebuie sa scanez, pot sa deschid toate programele, totul merge ca normal. happy
Oare ce s-a intamplat?

Răspuns Câştigător
| mihai96alex a răspuns:

Am avut si eu aceeasi problema. "Clean This" este un antivirus fals. El pretinde ca e de la Microsoft si incearca sa te motiveze sa il cumperi ca sa-ti "salvezi" pc-ul. Acest "antivirus" inventeaza faptul ca ai niste virusi in calculator, si ca esti in pericol. Problema este ca nu poti sa il ignori, il blocheaza accesul la multe programe. In concluzie iti da doua optiuni vizibile: fie il cumperi ca sa ai dreptul sa folosesti modul heuristic si sa repari "chestiile" care nu merg(iti dai seama ca nu are niciun efect, doar e fals), fie reformatezi(adica stergi totul), optiune nu prea acceptabila daca ai ceva important pe calculator.
Exista insa si alte metode sa scapi de el fara sa stergi datele de pe pc sau sa-l cumperi, insa ai nevoie de ceva mai multe cunostinte IT.
Acest tip de "antivirus" se numeste antivirus rogue (raufacator). Poti sa-ti dai seama daca un antivirus este fals daca nu te lasa sa iesi din el sau sa-l ignori.
Sper ca ai inteles care a fost problema si ma bucur daca ti-am fost de folos.

4 răspunsuri:
| hek a răspuns:

O eroare la antivirus asta e alceva n-am cuvinte tia blocat scripturile d asta nu puteai sa intri in alte documente ce antivirus ai?

| andypk a răspuns:

Da-ti o reformatare ca cineva ti-a intrat in pcwinking

| razvanz_7509 a răspuns:

Memoria, si temperatura ori hardullaughing

| Claps44 a răspuns:

Ciudat. De obicei virusii nu procedeaza asa...