Toate telefonele care au cablu usb pot fi incarcate de la orice usb, incarcator de orice telefon, tableta, direct din calculator (laptop-ul meu merge pana acolo ca pot sa ii folosesc bateria pe post de baterie externa cu laptop-ul inchis)
toate au aceeasi tensiune: 5v
deci merge fara nici o problema
De mers știu sigur că merge dar nu afectează bateria? încărcarea rapida
In fata bateriei e un circuit care poate fi afectat daca ai o tensiune mai mare atunci se poate arde, dar NU mai mica, atunci se intampla alte chestii dar nici una nu poate duce la vreun defect
daca ai o putere de incarcare mai mica (tensiunea mai mica de 5V, puterea mai mica de cat are nevoie telefonul/tableta, de ex. un telefon are nevoie de max 1amper, dar o tableta mare (de gen iPad pro 13") are nevoie de cel putin 2 amperi) atunci se v-a incarca lent pana la deosebit de lent, si s-ar putea sa arzi... incarcatorul (care se v-a supra-incinge)
eu fac asta la mine in mod curent pentru ca am doua baterii externe si am decis sa nu le las pe bara sa se cocleasca, asa ca in general nu imi incarc device-urile de la incarcator ci de la baterie externa, moment in care am un iPad air care de la bateria externa se incarca cu mesajul "incarcator nerecunoscut" dar se incarca foarte, FOARTE lent si in cel putin 10h
Nh deoarece p20 lite are usb type c si p8 lite are micro- usb type b s-ar putea sa strici mufa funda?
Nu ai inteles ce a intrebat. A zis ca va pune mufa corespunzatoare, va schimba doar incarcatorul, deci nu se intampla nimic.
Vreau sa spun că în încărcător să îmi pun mufa de p8lite dar p8ul nu folosește nici un fel de quick charge dar p20 a