Hard disc prea mic, carcasa prea scumpa, sursa OK (in bugetul asta, as fi luat un Enermax), placa de baza... nu prea... ram so-so, ai putea sa bagi 8. Procesor prea scump. As merge pe HDD 1TB, un proc ~4-5 mil (fie AMD, fie Intel, in bugetul ala nu prea conteaza) cuplat cu o placa de baza care sa permita overclock serios. Cooler pune un Xigmatek sau un Scythe care sa aiba flux ca lumea (ai mai multe optiuni in ambele cazuri, cam limitate de stocurile astora de la PCg, din pacate).
Salut! se merita dar te costa destul de mult si la asemenea pret cred ca o sa gasesti pc gata asamblat.
Iti recomand sa ceri oferte aici http://www.top-oferte.com/cere-oferta/ despre pc-uri si sa scrii la detalii ce vrei u sa aiba pc-ul(adica 4gb ram etc) si un maxim de pret si iti vor trimite ei oferte cu pc.
Apoi poti sa te decizi cum e mai bine.
Daca dispui de acesti bani, felicitari este o alegere buna! hardul e suficient deocamdata, vei mai lua unul de capacitate mai mare dupa o luna 2 cand vor scadea preturile! au sarit preturile in aer de la inundatiile din malaezia! eu am luat hard de 1 tera, sata 2 Samsung cu 220 RON iar acum e 400 RON. poti totusi opta pentru o carcasa ceva mai ieftina si eventual un cooler mai bun daca vrei sa overclockezi procesorul. ti-as recomanda carcasa asta http://www.pcgarage.ro/carcase/azza/triton-401/ iar ca cooler de procesor asa ceva! http://www.pcgarage.ro/coolere/scythe/ninja-3/ sau asa ceva http://www.pcgarage.ro/coolere/arctic-cooling/freezer-xtreme-rev-2/. ambele sunt bune si iti incap in carcasa azza triton, deoarece are 205 mm latime:), si eu am achizitionat-o ca sa imi incapa arctic cooler freezer 13, pentru socket am3+. ca placa video, este foarte buna, dar puteai merge pe un gtx 560 de la nVIDIA. este si aia arhisuficienta! http://www.pcgarage.ro/......-256-bit/. are ventilatoare excelente aceasta placa video!
Eu i l-am recomandat. apropo, placa video este mai buna decat gtx 560 oc!
carcasa a vruto el
coolerul tau nu prea isi are loc, deoarece, daca ai fi observat, acel procesor nu suporta oc, deci ar da bani degeaba pe el. l-am schimbat, deoarece cel stoc face ca un tractor
Uf, nici nu imi vine sa cred ca pui intrebarile aici. Pe TPU nu exista un criteriu de selectie a persoanelor, asa ca daca careva spune o prostie sau dupa ureche este considerat sapuns corect.
Ba conteaza. Ce are placa de baza, ce cooler, ce flux de aer. Daca te ai fi stiut ceva ti-ai fi dat seama ca:
procesorul nu e de oc, iar coolerul este pus pentru a nlocui pe cel stoc care face ca un tractor
placa de baza este ok, tinand cont ca nu face oc, si nci procesorul nu e de oc
3. de ce sa mearga pe amd, ca sa consume mai mult si sa fie mai galagios? Amd cu oc (spre ex, 955 sau 960t black), daca mai da banis i pe un cooler pe masura, abia il ajunge pe Intel)+ temeraturi mari + consum
Ramul se poate adauga, ca nu e mare chestiune
2. daca ai fi fost la curent, ai fi vazut ca preturile hddurilor sau dublat dupa inundatiile din tailanda, iar preturile au explodat. de ce sa nu astepte pana ce isi revin la loc si de ce sa dea banii aiurea?
Asta asa e! Dar in ziua de astazi exista ofertele. Multe magazine online vor sa isi vanda marfa si de aceea fac multe oferte. Pot sa te asigur ca in banii aia sunt Pc-uri gata asamblate mai performante decat cel pe care vrea sa il faca el din piese. Asa ca in ziua de astazi e mai eficient sa cauti unul la oferta.
Da, ma rog placa video este mai buna dar si cam cu mult mai scumpa! carcasa i-am ales-o mai ieftina un pic, iar de banii ramasi, calculam coolerul ce i l-am pus, incapea in carcasa si poate inca o placuta ram! dar ai observat ca i-am zis, la inceputul raspunsului, ca daca isi permite e o alegere foarte buna! deci nu ma critica asa tare
Asta, e am citit tot ce ai scris, dar de cand am intrat azi pe TPU numai de raspunsuri cam pe dos dau! Daca te uit mai sus, i-am luat la rand!
Mai multe nuclee = mai bune, cel putin in ideea ca in viitor vor fi optimizate jocurile cum trebuie pentru procesoare cu mai multe nuclee. Per total, cred ca e mai important sa ai un sistem cu placa de baza-memorie-sursa de calitate, decit sa dai pe procesor mai mult decit pe placa de baza si memorii la un loc. Am sistem pe AMD, facut prin 2007 si cu un HD 4770 adaugat prin 2009, care zburda in jocuri pe linga sisteme comparabile ca pret ale unor amici, cu procesoare Intel de 2 ori mai rapide si cu placi de baza/video varza si memorii cu latenta/frecvente dezastru.
N neaparat amd sucks, amd grat daca ar face oc, dar el nu face oc, vrea ceva silentios. Memoria ajunge, nu iti fa tu griji. Lantelentele mai mici is mai bune, dar nu are rost sa arucnii bani pe lantente(daca erai atat de bun, ai fi stiut ca ramul ala atinge 20 gb/s sau 160gbps asa ca nu va vedea o diferenta la asemenea viteze. Apoi zici ca eu sunt cum sunt ca nu recomand amd, si acum tu zici ca au probleme cu driverele. Nu iti fa griji de drivere, ca dac ar fi atat de rele nu sar mai cumara, dar totusi oriunde te uiti amd/ati sunt recomandate(si nVIDIA in aceeasi masura, dar daca e mai bun un 6950 decat 560 ti asta e)
Cu ultima afirmatie sunt de acord :p
Ehem... ai vazut ce procesor detine momentan recordul la overclocking, cu vreo 8 GHz? Of, nu am afirmat ca are probleme cu driverele, eram ironic. Ma refeream la miturile pe care unii inca le imbratiseaza si le ridica la rangul de legi sfinte ale IT-ului...
Daca o sa foloseasca Windows 7, 4 GB e chiar putin, mai ales ca totusi sistemul o sa fie folosit si la jocuri, ca daca vroia multimedia si-atit, lua un AMD sau un Intel de-asta cu video in procesor, si cu asta basta.
P.S. Nu am stat sa studiez exact cam care mai sint scorurile, dar oare n-ar intra o racire cu lichid in banii astia, daca tot vrea silentiozitate?
Eu nu prefer OC.N-am preferat niciodata sa storc procesorul si placa video.Deocamdata vreau sa tin 4 GB Ram ca nu-i bai mai pun 4GB anul viitor cand o sa mai am bani.Hard-Disk-urile au preturile extrem de mari cauzate de inundatii si nu mai sunt atat de multe.Carcasa am ales una mai ieftina dar mai incapatoare ca sa nu o schimb de la an la an ca nu am loc.Placa alesa de mine este mai performanta decat 560.
Deh, se pare ca ai ramas putin in urma cu stirile - http://www.engadget.com/......clocked-o/
Heh, silentios si performant e ca si cum ai vrea masina care sa ajunga la suta in 3 secunde si sa consume 2 litri la suta...