Depinde care e ultima versiune de macOS pe care o poate rula, si ce browsere mai sunt compatibile.
Nu trebuie sa fi un guru ca sa stii ca sansele de a rula ceva pe un mac de 20 de ani sunt cam slabe. Depinde de suportul pe care il ofera Apple si daca gasesti un prgram de navigare compatibil. Si guru Apple nu pupi aici, unde lumea viseaza jocuri din 2020 pe pentium III Eventual incearca pe un forum de pasionati Apple.
Folosesti macintosh zi de zi? ai acasa la tine? acum acest mesaj l-ai scris de pe calculator macintosh!?
Nu folosesc macintosh, dar dacă vrei poți să-l iei.
Ești liber să decizi pentru tine.
Ai pus mâna vreo dată în viața ta pe un calculator macintosh?
Nu vorbi fără să șii dacă nu ai machintosh
eu il vreau pentru ca vreau sa ma droghez puțin si cu niste machintosh
sunt satul de windws-uri si linux-uri
vreau sa încerc și altceva
eu am avut in anul 1994
oamenii aveau calculatoare PC cu 3, 5Mhz si chiar unii cei mai tari cu 33Mhz
si eu la mach-ul meu vedem filme ascultam muzica si aveam 200 Mhz
Aveam pana si monitor de 22 inchi greu de 40 Kilograme
Ma da de ce sunteți așa aroganți, ma refer la cei ca tine, suntserios dany1988?
Cum poti sa vorbesti tu despre motoretă hoinar unuia care a avut si a reparat si a segmentat o gramada de motorete hoinar
si a facut bișniță cu ele
doar că el nu a pus mana pe cea mai noua motoreta hoinar
dar tu nu ai avut nicidata motoretă hoinar
Eu am avut multe motorete din astea machintosh doar ca cele pe care am pus eu mana incepeau cu 50 Mhz si ultima pe care am pus eu mana avea undeva pe la 600 Mhz
asa ca tu nu poti sa imi spui mie nimic despre ele pentru ca tu nu ai operat nu ai dezlipit memorii video de pe placa de piese
nu ai pus alte memorii video pe placile respective
nu ai modificat cu mana ta motulele de sincronizre ale monitoarelor ca sa se sincronizeze in alte rezolutii mai mari de cat cele pentru care le-a gandit fabricantul
pe cand eu daca ma screm putin inca imi mai aduc aminte ce frecvente ce date mergeau pe fiecare pin in parte cum comunica cu placile pe care pini se alimentau cu ce tensiuni 3v3 5 12 -12
pinii pentru RXD TXD pinii pentru pentru CLOCK TTL RST
Chiar iti pot spune cum puteai sa ii pui faci upgrade
De exemplu se ia bios-ul in timp ce functionaeaza dupa altul mai modern ami nou se baga bios-ul fara sa se stinga calculaorul de la unul mai vechi se scrie bios-ul cu ultima versiune de bios care recunosate procesoare mai moderne
se scoate pune biosul pe placa cea veche
acum teoretic ar trebui sa recunoasca procesoare mai noi ca si generatie fata de procesoarele pentru care a fost fabricata placa respectiva de piese
eventual se schimba cristalul de coarț cu altul identic cu cel de pe calculatorul unde a fost scris bios-ul respectiv
abia acum va recunoaste procesoare care nu erau inventate in momentul in care acel machintosh a fost fabricat
asa ca daca el a fost fabricat pentru procesor de 50 mhz
eu am pus procesor de 200 mhz prin acesta metoda
cum se face sa booteze de pe placa de retea
tu nu ai de unde sa stii vorbesti fara sa stii
inainte ca la voi pustimea sa se inventeze ssd-urile la machintosh
se putea folosi placa de retea in loc de SSD
placa de retea permite modificarea softului si punerea unei memorii flash
in acea memore flash de 4 MB se poate pune sisteme de operare
si se poate folosi ca si un SSD
si poate boota direct de pe placa de retea
isi poate incarca sistemul de operare din interiorul memoriei placii de retea
sau cum ii schimbi mac-ul fizic al iunei placi de retea
se dezlipeste circuitul integrat al placii si cu programator ICE PROG
sau PONY PROG
se poate edita in coduri hexa codul respectiv si la o anumita adresa este situata adresa placii de retea care trebuie scrisa neaparat in coduri asci
apoi se lipeste inapi pe placa respectiva de retea
si gata are alt mac
Ce sa iti mai vorbesc despre MTA
sau DocSys
sunt lucruri despre care nici macar nu ai auzit.
sau cum se face OVER CLOCK
SE TAIE FIRUL DE CURENT DE ALIMENTARE AL PROCESORULUI si se fabrica alta sursa de alimentare si se creste gradual tensiunea pe procesor pana cand incepe sa se blocheze in teste apoi se raceste procesorul apoi se creste tensiunea
si se gaseste punctul in care nu se mai poate creste tensiunea
cu cat se poate crste tensiunea
pe procesor chiar si cu 1 volt
pe memoria ram cu maxim 0, 8v unele memorii ram incep sa faca figuri de la 20% mai multa tensiune
cum se creste fsb-ul
eu am facut lucruri din astea
doar ca eu caut pe cienva mai bun de cat mine care a pus mana pe calculatoare din astea mai noi de cat am pus eu mana
"Nu vorbi fără să știi
Nu hali mereu ce auzi de la alții!"
Eu sunt omul care a fabricat sfturi care au revoluționat istoria computerelor
Unul dintre ele este înglobat acum în multe sisteme de operare
si face ca să se poată salva datele de pe disckete pe casete audio in loc de hdd-uri si de pe hdd-uri pe casete audio si de pe casete audio pe hdd-uri sau dischete
asa ca tu nu ai prins vreamea cand oamenii nu detineau HDD la calculatoarele lor
ci calculatoarele erau vandute din fabrica fara hdd si fara posibilitatea de a le pune vreun fel de HDD
iar sa ai unitate de floppy era ca si cand ai fi avut un zgârienor al tau
ca si cand ai fi avut un lingou de aur
la fel te vede lumea daca aveai floppy pentru ca majoritatea salvau datele doar pe casete de castofon audio
si nici nu isi imaginau ca ar putea exista ceva pe planeta acesta in afara de casetfofon
Tu ești cel care întrebi, și tot tu ești cel care sare la bătaie.
Vai, vai, vai
Mă enervează oamenii care mănâncă cacauă
"nu vorbi fără să știi "
mă enervează oamenii care își dau cu părerea despre ceva pe care nu l-au avut în mână
pe care nu l-au colecționat
pe care nu au muncit ani dea rârndul azi de zi
Aș fi preferat să îmi răspundă oameni care au reparat sau imbunatatit si-le-au trecut prin mana multe asemena calculatoare
care stiu cum sa faca dintr-o memorie ram memorie cache si sa o lipeasca cu fire pe placa respectiva de piese pentru ca au facut asta deja. sau care au dezlipit memorii de pe CD-rom-uri si le-au lipit pe aceste placi de baza ca sa mareasca memoria video cu 4Mb
sau care au luat corocesoare si le-au facut adaptoare pentru ca sa mearga la aceste calculatoare. pentru ca eu asta facem in anul 1996
Dar de atunci nu am mai pus mana pe un asemena calculator.
Si la mine inca nu se ajunsese la mai mult de 350Mhz si 128MB ram.
Cautam oameni care au facut ei cu mana lor modificare la monitoare Machintosh sa mearga pe PC-uri pentru ca este diferenta de sincronizare pe orizontala pe pinul 14 adica cre sa stie lucruri din astea de mare finete.
Nu am nevoie de raspunsuri de la oameni care nu au vorbesc doar asa ca sa se afle in treba.
Aha, aha... continuă, sună magistral
Dacă ești deștept te rog frumos să îmi spui CUM SE CHEAMĂ TRANZISTORII PRIN CARE calculatoarele machintosh dau comanda la acele imprimatelor matriciale!?
Mă refer la imprimatele cu bobine si cu ace care foloseau ribon
cine a pus mana pe calculatoare machintos chiar stie sa isi bobineze singur capetele de la imprimanta
chiar stie sa isi schimbe singur tranzistorii si sunt suta la suta sigur ca isi mai aduce aminte cum se cheama pentru ca se tot scurcircuitau cand se ardeau bobinele de la capete
Ma neerveaza oamenii care vorbesc despre cum se face ciocolata de casa si ei nu au pus niciodata mana in viata lor sa faca una.
nici macar nu stiu ca se foloseste unt lapte praf cacaua si proportiile dar ei isi dau cu pararea
la unul care are 20 de ani de esecuri in facutul de ciocolata de casa care acum din atat de multe esecuri chiar a mai invatat cate ceva
fata de cel ce nu a pus niciodata mana sa faca asa ceva