| JCDenton a întrebat:

Smartphone-urile astea noi te anunta cand te suna sau iti da mesaj un scammer? Eu daca am telefon din 2020 am optiune?

12 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Eu am Motorola din 2023. Când sună astfel de număr îmi apare un dreptunghi roșu și avertizarea număr raportat drept spam sau tentativă de înșelătorie. Nu am activat nimic - evo funcție nativă a telefonului precum ro-alert.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu te anunță, dar daca apelantul a fost raportat că spammer, apare o iconiță in fata Nr.
Android ver 13, 14 au functia asta.

| Maskatu a răspuns:

Nu stiu ce telefon ai dar exista aplicatii precum Truecaller care te ajuta in acest sens si chiar arata numele asociate prin baze de date, cu numarul de telefon ce apeleaza, chiar daca nu il ai salvat.

| gllopel a răspuns (pentru Maskatu):

Ai incercat si te- ajutat? Sau doar ai auzit. Eu am incercat Truecaller si nu am aflat nimic.

| Maskatu a răspuns (pentru gllopel):

Da il instalasem si aparea numele pentru multe numere. Poate ca ai nimerit un nr nou care nu era inregistrat deloc prin vreo baza de date.
L-am dezinstalat pentru ca... evident versiunea platita era aia mai ok si fara reclame. Si de obicei nu sunt asa de cautat incat telefonul meu sa necesite astfel de aplicatii.
Au inceput astia sa sune acum cu numere de RO, cu roboti cu aprobarea de credit si mizerii din astea si le blochez instant.

| suntserios a răspuns (pentru Maskatu):

Asta face orice Android in mare

| Maskatu a răspuns (pentru suntserios):

Nu stiu ce Android ai tu... la mine la P30 PRO nu apar nume de telefon, daca nu am persoana respectiva salvata deja in agenda.

| suntserios a răspuns (pentru Maskatu):

Android din ala de are acces si la google nu ca Huawei

| Maskatu a răspuns (pentru suntserios):

Super, am înțeles.

| JCDenton explică (pentru Maskatu):

Multumesc2