Developarea se intampla cam asa. Prima data se scoate la intuneric sau o sursa foarte mica de lumina atata cat sa vezi doar tu ceva de la un bec rosu film-ul din capsula sa. Scoaterea film-ului presupune o penseta speciala sau deshiderea tubului la unul din capete. Astfel film-ul se bobineaza pe un tambur al unei casete special creata pentru developare. Se folosesc 2 solutii pe rand care se vor introduce in aceasta caseta unde este film-ul ascuns. Prima este Revelator care are instructiuni de folosire, e vorba de minute in care se lasa film-ul. Apoi se clateste cu apa. Pe urma se pune Fixator, a doua solutie dupa care se scoate film-ul in siguranta la lumina, obtinandu-se pe el imagini negative ale fotografiilor. Mai departe, munca se va desfasura intr-o camera obscura cu lumina rosie difuza, cu un aparat gen Diapozitiv dar special creeat incat sa proiecteze imaginea negativa pe hartia fotografica. Se intampla o expunere de cateva secunde (timpii sunt deja detalii) a luminii peste hartia fotografica, dupa care aceleasi substante Revelator si Fixator in aceeasi ordine ca si developarea film-ului, vor developa si hartia fotografica, astfel obtinandu-se FOTOGRAFIA.
Timpii de expunere, si al developarii sunt cruciali si sensibili la calitatea imaginii. De asemenea se folosesc filtre RGB pentru expunerea pe hartie.
In moment-ul de fata, exista masini care fac acest proces automat, incat nu se mai merita ca tu sa faci tot ce ti-am descris. Dar ti-am raspuns.
SweetLolipop întreabă:
Dorinelaaa întreabă:
ariola întreabă: