Bun, dau câteva sfaturi rapide despre cum să vă țineți laptop-urile "cool" (adică reci):
- temperatura mediului ambiental este foarte imporantă, cu cât mai rece cu atât mai bine (nu ieșiți cu ele vara afară și nu le țineți în soare!)
- praful. Inamicul numărul unu în timp. Radiatoarele cooler-elor din laptop-uri au lamele foarte subțiri, ce în momentul în care se umplu de praf nu mai pot scoate căldura afară din laptop. Se poate curăța fără a desface laptop-ul cu un aspirator, aspirând fantele de aerisire (pe unde iasă aerul cald, sunt situate de obicei pe laterale)
- țineți laptop-urile pe suprafețe solide (gen birouri, mese, ș. a.), nu în pat! 90% din laptop-uri își ia aerul rece pe sub carcasă, ținându-le în pat le sufocați
- evitați folosirea aplicațiilor mari consumatoare de resurse (jocuri, filme cu bitrate mare (gen HD 720p/1080p) ce sunt randate de procesor, editoare/convertoare video/audio, etc). Mare atenție aici, deoarece până și un banal virus/vierme/(alt gândac informatic) poate ține sistemul încărcat inutil, lucru ce va veni cu consecințe asupra căldurii degajate
- 95% din procesoarele de pe piață dispun de tehnologii de reducere a tensiunii și frecvenței în funcție de nivelul de încărcare, NU le dezactivați!
- spuneam mai sus că majoritatea laptop-urilor își ia aerul rece pe jos, ei bine, cu cât mai mult aer rece sub carcasă, cu atât mai bine, puteți ține laptop-urile ridicate de "fund" (doar în față, unde sunt fantele de aerisire) cu două capace de Coca-Cola (așa -fac eu, dar se poate cu orice material ce aduce același rezultat)
- laptop-urile au sisteme de răcire proiectate în așa fel încât să țină componentele la temperaturi decente sub condițiile proiectate de producător. NU faceți OverClock!
- dacă metodele de mai sus nu ajută prea mult și dispuneți de câteva zeci - o sută-două de lei, este bine să-i investiți într-un cooler pad (costă cât 10 pachete de țigări, ce naiba!), acesta suflă aer rece sub "capota" laptop-ului, răcindu-l.
Căldura în exces a componentelor le scurtează viața, cu cât sunt mai reci, cu atât laptop-urile noastre trăiesc mai mult. Lucru valabil și pentru acumulator.
Sper că te-am ajutat.
Depinde. Daca il ai de mult timp probabil ti-a intrat praf si ar trebui sa-l duci la un service pentru curatat. Un alt motiv este faptul ca il soliciti foarte mult. Adica... folosesti programe care il solicita foarte mult... Scanezi ceva cu antivirusul, joci un joc care consuma foarte multe resurse. Cam astea ar fi motivele.
Daca scoti bateria din el si il tii in priza cat timp rulezi pe el nu se mai incalzeste asa tare
Daca rulezi jocuri si multe alte programe si lucrezi pe el la performante mari asa se intampla incearca sa il tii oarecum pe 2 scandurele cat sa fie partea care se incinge in aer (probat de mine)poate sa fie si de 2 cm e destul ca si lemnul acela incinge si degaja caldura!
Si mie mi se incalzeste repede, si am parte de stingeri bruste.pe neasteptatex( urasc asta...
Pffe in calduri nu stiu de ce dar si al meu la fel face. duce lipsa vad ca raspunsul premiat ne e de ajutor