| eu1996 a întrebat:

Stie cineva de ce mi se opreste calculatorul brusc fara sa fac nimic? Adica nu se inchide se opreste.Cine mi-a spus ca ar putea fi din cauza prafului dar nu il pot curata pentru ca inca este in garantie si deci nu il pot desface.Am si antivirus daca cumva credeti ca este vreun virus.

Răspuns Câştigător
| Master1ro a răspuns:

Cel mai probabil s-a depus praf pe paletele coolerului si acesta nu mai are putere sa trimita acelasi flux de aer catre radiator, in acest caz si radiatorul ar putea fi plin de praf si nu mai poate face o racire eficienta a procesorului.
Procesorul are un protocol de securitate prin care la o anumita temperatura taie alimentarea sistemului, reducand astfel riscul de a se defecta(de a se arde).

| eu1996 explică (pentru Master1ro):

Iti multumesc mult! Deci asta inseamna ca daca il las asa in afara de faptul ca se opreste nu voi avea porbleme, nu?

| K0sti a răspuns (pentru eu1996):

Daca nu-l cureti vei avea!

| Master1ro a răspuns (pentru eu1996):

Nu e recomandat, chiar cu acel protocol de siguranta al procesorului.
Il poti folosi sa iti rezolvi o problema urgenta, dar nu pentru mult timp.
Daca nu ai sigiliu pus pe unitate si ai garantie pe componente il poti desface, nu pierzi garantia.
De cate ori se opreste?

Am sigilul si nu se opreste des, dar ieri s-a oprit de 2 ori si astazi o data si de asta am inceput sa imi fac griji.

Daca incerc sa il aspir e bine? Adica nu voi da aspiratorul la volum puternic, nu imi permit sa il duc la curatat prea curand.

Du-te cu el la garantie.
Acum il folosesti pe riscul tau.
Poti verifica temperatura sistemului din BIOS sau folosind aplicatii gen EVEREST, AIDA64, ASTRA32.
Temperatura procesorul nu trebuie sa depaseasca temperatura de 60-65 Grade Celsius(depinde de procesor). O racire eficienta e pe undeva la 30 Grade Cesius in mod Idle.

Bine multumesc din nou!

| ArchWord a răspuns (pentru Master1ro):

Sti foarte multe informatii despre PC-URI Master1ro.Bravo tie vei sti ce sa faci cand ti se strica PC-UL!

| Master1ro a răspuns (pentru ArchWord):

Multumesc!
Lucrez de ceva timp in domeniu atat software cat si hardware.

Am un procesor de 3.2 ghz dual ampus programul si am o temperaura de 62 si 26 C este rau nu?

| eu1996 explică (pentru eu1996):

Imi scrie am am triple cor amd, ce inseamnda asta?

Ai un procesor AMD Phenom din seria X3 presupun.
Triple-Core: procesorul contine 3 nuclee de executie pe acelasi chip, pe aceste nuclee se impart sarcinile de executie facand mai rapida procesarea, avand o putere de calcul mai mare.
Temperaturile pe care le-ai spus tu sunt cel mai probabil cele care se incadreaza procesorul pentru a functiona corespunzator. Daca depaseste 62Grade Celsius se opreste PC-ul.
Intra in BIOS si gasesti acolo temperatura reala a sistemului.

| Florea_Emmy_1999 a răspuns (pentru Master1ro):

Are vreo sansa sa fie din cauza hard-ului?

16 răspunsuri:
| PinkPanther a răspuns:

Din cauza prafului ar trebui sa fie, se incinge. Mergi cu el la service si ei ar trebui sa ti-l curete.

| eu1996 explică:

Am pus programul AIDA64 si temperatura este de 54 C si la fiecare procesor este de 47

| rostonol a răspuns:

Eu l-am curatat de praf si tot mi se inchide doar cand ma joc jocuri misto cum ar fi assassins creed, blur, call of duty etc