Toate spun ca au capacitatea de a dezinfecta fisierele tot asa cum si Dan Diaconescu zice ca ne face la toti salarii de nu le-om putea duce daca l-om alege presedinte.
Cam rar asa antivirusuri, cam toate le sterg sau le baga in carantina, stia mca kaspersky si avast reparau fisierele dar nu tot timpul, asta foarte rar, la niste fisiere asa slabute...
Recomand Avira AntiVir Personal
http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus
Sa-ti explic ceva. 85% dintre amenintarile de securitate existente pana la ora actuala sunt virusi/spyware/malware in sine, acestia nu infecteaza alte fisiere, ci actioneaza independent. Oricat de bun ar fi antivirusul, daca acel fisier este in sine un virus, si nu un fisier infectat, care ar mai fi rostul sa-l dezinfecteze? Exemplu, daca eu creez o aplicatie malware ce iti stinge automat PC-ul, ce rost are ca antivirusul sa imi dezinfecteze aplicatia, daca unicul ei scop este sa stinga PC-ul, ce intrebuintare ar mai putea avea odata ce functia ce o caracterizeaza (sa stinga PC-ul) a fost inlaturata?
Faci confuzii. Ce spui tu acolo este valabil numai pentru worms si majoritatea programelelor spyware. Termenul de malware, este atotcuprinzator, reprezentand totalitatea programelelor ce au orice alt caracter ce se indeparteaza de la utilitatea asteptata de utilizator, chiar daca nu fac altceva decat ca-s enervante, Adica malware sunt toate: virusi, worms, spyware programele de tipul exploit-urilor samd.
Virusii, se numesc virusi tocmai pentru ca au capacitatea de a se auto-replica, anexand codul lor la codul altor programe, astfel incat atunci cand acestea sunt executate indirect sunt executati si virusii. Se propaga cel mai usor prin executabile, fiindca sunt facil de gasit / anexat codul / si culmea ca-s facute si anumea pentru a fi executate, adica indeplinesc toate conditiile pentru a fi exploatate la maxim de virusi. Se cunosc virusi care infecteaza si alte tipuri de fisiere, mai rar arhivele sau fisierele care se gasesc intr-o anumita stare de arhivare.
Spyware-ul este un program, de sine statator sau care se propaga asemenea virusilor (mai putin intalniti), care nu fac vreun rau sistemului de operare sau calculatorului, tocmai pentru ca utilizatorul sa nu fie constient de existenta lor. Pot fi insa, mult mai periculoase deoarece au ca principal scop, culegerea datelor despre utilizatorul al carui calculator a fost infectat. Adica daca ai cumparat ceva de pe internet, folosind cardul, asa cum se poarta in tarile chipurile mai dezvoltate, s-ar putea sa te trezesti maine ca nu mai ai niciun ban in cont.
Wom-ul este un programel, care asemeni virusurilor afecteaza intr-un fel sau altul functionalitatea computer-ului, cu deosebirea ca acestia nu intra in alte fisiere pentru a se replica, fac treaba aceasta exploatand anumite vulnerabilitati ale sistemului de operare, intrand in calculatorul cuiva sub pretextul ca sunt alte programe decat sunt in fapt. Adica in cazul worm-urilor, executabilul nu are alt scop decat de a a-i propaga nefacand nimic altceva in timp ce la virusi programul infectat, nu exista doar cu numele, functionand dupa executie chiar daca pe langa sarcinile de baza mai propaga si virusii care i-au fost anexati.
Respect bagajul de informatii cu care ai fost inzestrat, dar de ce esti de parere ca fac confuzii? In raspunsul anterior, am incercat sa explic pe intelesul tuturor si cred ca atunci cand am precizat malware, am spus totul. Nu vreau sa ma laud, dar am o experienta de 6 ani in acest domeniu, intrucat este pasiunea mea, iar daca as fi pus in situatia sa acord explicatii complexe in legatura cu aceste notiuni, nu m-ar impiedica nimic sa o fac.
O seara placuta.
Pai prietene tu spuneai acolo ceva de genul, ce rost are ca antivirusul sa-ti mai dezinfecteze fisierele afectate daca si asa majoritatea "virusilor" sunt fisiere de sine statatoare si in consecinta mai bine le sterge. Cel putin eu asa am inteles. Eu ti-am explicat ca virusii se numesc virusi tocmai pentru ca mimeaza actiunea virusilor biologici, care-si anexeaza ADN-ul la cel al celulei gazde pentru a se inmulti, ca sa ma fac mai bine inteles. Adica nu sunt chiar asa fisiere de sine statatoare dupa cum insinuai si ti-am explicat cam care ar fi diferentele intre diverse tipuri de malware. Daca spui ca esti pasionat de 6 ani de asa ceva, nu pot decat sa cred ca nu ai citit ceea ce trebuie si nu te-ai documentat din sursele corespunzatoare.
Virusii desi probabil ca par cei mai complicati, sunt de fapt cel mai usor de conceput, neffind nevoie decat de niste cunostinte elementare in programare pentru a face asa ceva. Sunt virusi care nu au mai mult de 2 - 3 linii de cod. De aceea, fiind relativ usor de facut, acestia au cea mai mare raspandire pe internet, asta pe langa faptul ca se mai si auto - copiaza.
In concluzie, ce insinuai tu oleaca mai sus este cat se poate de fals. Adica cei mai raspanditi dintre toate malware-urile sunt tocmai virusii care poarta numele de virusi tocmai pentru ca nu sunt fisiere de sine statatoare, anexandu-si codul la alte fisiere fiind executati impreuna cu acestea.
Nu vreau sa te ofensez cu ceva, vreau doar sa aduc un pic de lumina tocmai fiindca traim intr-o era in care este bine sa se inteleaga aceste chestiuni. Nu cred ca exista careva pe aici, care sa nu fi avut vreun virus prin calculator atat timp cat sunt conectati la internet.
E rar asa ceva eu zic sa ai grija scoate un antivirus care sas iti verifice din inate de descarcare