Dar, din pacate pentru tine, am aruncat un ochi dupa amp-uri mono si sunt rare si la preturi destul de mari dupa parerea mea (mai putin cele auto). Ar mai fi solutia sa cauti un amp stereo care poate amplifica 4 canale si sa cumperi un kit mono care iti transforma un canal stereo intr-un canal in punte, astfel poti conecta subwoofer-ul pasiv. Dupa parerea mea iti va trebui si in acest caz un filtru pentru ca nu cred ca acel kit mono iti va taia frecventele corespunzator pentru subwoofer (n-am experiente cu imbarligari de genul, iti pot spune doar dpdv fizic). Kit-ul mono il gasesti cu un simplu search ("kit amplificator mono"), iar filtrul activ pentru subwoofer e disponibil in magazinele fizice sau online de electronice.
Aia-i boxa pentru sonorizare (nu exista bookshelf sau floorstand decat pentru sculele de auditie). Scrie si in descriere ca are difuzor pentru frecvente joase, deci reproduce si bass.
Ce taree bass si la boxa si la subwoofer hei cineva mi-a spus ca bassul se alege dupa ohm e adevarat sau dupa ce se alege? sa fie cat mai puternic sal simnti in piept
Nu, dupa frecventa si dimensiunea difuzorului daca ar fi sa alegi dupa specificatii. Mai conteaza si tipul de incinta. Dupa propriile experiente, pot spune ca cele cu bass reflex ofera un bass mai adanc si mai moale, iar cele de tip sealed sau band-pass, un bass mai rapid si mai dinamic.
La subwoofer nu scrie ce bass are da la boxa scrie ca are bass reflex oare tot bass reflex are si wooferul?
Da, cel mai probabil e tot bass reflex. Are cele doua porturi pe fata sub difuzor, nu-mi imaginez cum ar putea sa fie de alt tip.
Te referi la gaurile alea mici din partea de jos pe unde scoate aierul?
Hei in timpul liber uitate la acest videoclip sati aduca zambetul pe buze la mine a avut efect :)) http://m.youtube.com/? hl=ro&gl=RO#/watch? v=7AMBZAf77pk
Nu mersi, imi apar bube-n cap daca ma amuz. Pastram subiectul la locul lui ca sa nu facem din asta o taraba de socializare (alta cauza pentru bube-n cap). Ca sa-ti raspund la intrebare: da, acelea presupun ca-s porturile pentru bass-reflex, iar la cat sunt de mici in comparatie cu difuzorul si volumul incintei, as prezice un accent pe kick-bass (ala pe care-l simti in diafragma) decat pe bass profund/adanc.
Cum adica ala cel simnti in diafragma? am ascultat vreo 5 6 tipuri de subwoofere dar nu am remarcat nici o diferenta de la unu la celalalt la ce te referi?
Si zici de cosuri iti apar cosuri daca razi vorbesti serios? poate si mie de asta imi tot apar cosuri pe frunte dar nu prea cred ca are vreo legatura cu rasul dar in fine
Si am mai remarcat ceva naspa sa zic asa daca ascult o piesa cu bass pe youtube la calculator se aude mult mai putin bassul ca la tableta de ce cand boxele sunt conectate la la tableta se aude bassul mai profund placa audio e mai buna la tableta ca la calculator sau playerul (Winap) pe care ascult sa fie de vina?
Evident nu vorbeam serios, plus ca am trecut de mult de varsta cosurilor. Chestia e ca eu vorbeam din perspectiva experientei mele, care in cea mai mare proportie se axeaza pe scule Hi-Fi, dupa cum am mentionat si anterior. Ei bine, nu stiu daca astia de pe aria cu sonorizari fac si alte tipuri de incinte in afara de bass-reflex. Normal diferentele sunt mari intre incintele proiectate diferit. Daca ar fi sa ma rezum la bass-reflex si sealed (atat cred ca am ascultat la capitolul subwoofere) as putea spune ca bass-reflex-ul suna mai adanc, mai moale si da senzatia ca misca mobila prin casa. Pe partea cealalta, sealed-ul (incinta inchisa, fara port de bass reflex) suna mai rapid, si are accent pe kick-bass (bass-ul care te loveste in piept mai pe romaneste). Dar, pe partea audio de care sunt eu pasionat, subwoofer-ul nu prea are rost pentru ca se ocupa boxele de toate frecventele, inclusiv joasele. In schimb, in combinatia potrvita si pozitionarea potrivita, unele Subwoofere din gama Hi-Fi pot suna bine (pentru mine singurul exemplu care si-a facut treaba bine a fost acel Kef Reference 208 in paralel cu alte scule apropiate ca pret care aveau nevoie de un imbold pe partea de bass - dar numai subwooferul era 22.000 de lei si cred ca intelegi de ce nu merita sa-l iei in calcul).
Inca ceva, pe o placa integrata de PC, e normal sa n-ai cine stie ce raspuns in frecventa (nu stiu care e treaba cu tableta, dar in fine). Iar calitatea pe youtube e jalnica oricum, n-ai ce pretentii sa ai. Winamp-ul din nou e jalnic la fel cum sunt si mp-3-urile. Dar pentru ce cumperi tu nu cred ca vei sesiza diferenta intre un fisier in format flac + un player audiofil si uzualul mp3 + winamp. Pe viitor cumpara o placa de sunet dedicata ca aia sigur va face diferenta.
Bassul-reflect nu am sal simt in piept pentru ca asta imi doream de la un subwoofer sa ma ambitioneze cand fac cu gantera si flotari si pentru muzica cu bass Hei Tie iti place sa vorbim strict de partea audio Eu am incercat sa adaug si alte subiecte in discutie sa nu crezi ca te folosesc ca un dictionar si sa te simnti in largul tau dar se pare ca tu te simnti in largul tau cand vorbim de audio e bine asa ca pe mine acum asta ma preocupa
Poti sa-mi spui si mie te rog de ce cand conectez sistemul meu 2.1 la pc se aude bassul incet pe o piesa si cand il conectez la tableta se aude mai tare exact pe aceeasi piesa acelasi volum... tableta are amplificare mai buna ca calculatorul sau e de la winap?
Si inca ceva poti sa-mi dai niste linkuri cu piese care sunt cu bass pe frecvente joase diafragma etc ca sa invat ce inseamna bassul pe frecventa aia pe frecventa aia si aia daca stii cum zic
Nu doar tip-ul incintei reflecta tipul de bass. Ti-am spus ca dupa parerea mea, la subwoofer-ul pe care vrei sa-l cumperi, porturile de bass reflex sunt foarte mici si aduc mai degraba proiectarea pe semi-sealed. De aceea probabil va avea mai mult efect de kick-bass decat bass adanc. Probabil ca ai placa audio integrata si ca de obicei acestea sunt foarte proaste, inclusiv la volum si la redarea plina a frecventelor. Nu am piese cu teste de bass si alte minuni, mi se par inutile. Un sistem trebuie sa sune bine pe muzica si n-ai nevoie de teste si alte acareturi ca sa-ti dai seama de asta, ai urechi.
Nu ma refeream ca imi dau seama cand e diferenta de bass cand de ex la o frecventa imi scartaie usa de la dulap la alta il simt un pic in piept si tot asa la alta se repeta un bass puternic numai ca nu stiu ce denumire stintifica sa-i spunem asa are bassul care face geamu sa se clatine sau ala carel simnti in piept intelegi ce vrau sa zic daca nu cunosc aceste lucruri degeaba imi spui cai bass de frecventa joasa cai nu stiu cum ca nu stiu la care dintre frecvente spui asta pentru ca nu-i stiu denumirea Si nici nu stiu sa ma exprim prea bine
Nu stiu daca o sa intelegi ce vreau sa zic...
Chiar nu imi dau seama exact la ce te referi. Frecventele se impart in jose, medii si inalte, cu subdiviziunile aferente (low bass, mid-bass, mid-high). De obicei joasele sunt bassul, mediile vocea si inaltele sunetele ascutite (doar in general, nu-i chiar atat de simplu). Bass-ul pe care-l simti in piept e kick-bass, iar bass-ul profund face mobila sa scartaie. Niciunul dintre tipurile de bass n-au in general nevoie de subwoofer pentru a fi reproduse, subwoofere-le sunt pentru cei ca tine care au nevoie de "senzatii extreme" sa le spunem, pentru ca in general au tendinta de a deforma sunetul. De aceea nu o sa ma vezi niciodata recomandand un 2.1/5.1 in favoarea unui 2.0, pentru ca sistemele cu subwoofer de genul au mult bass si zero medii si inalte.
Tiai dat seama pentru ca mi-ai explicat ceea ce nu intelegeam ''Bass-ul pe care-l simti in piept e kick-bass, iar bass-ul profund face mobila sa scartaie."
Eu sunt de parere ca 2 boxe fara un pic de bass un pic la minim nu sunt de calitate sonora uite de exempli daca ai un sistem 2.1 si dai subwooferul jos de tot il opresti se aude numai vocea cantaretului foarte naspa la o calitate proasta si efectele alea
Daca ai niste boxe cum ai tu cu un pic de bass atunci da ai calitate audio numarul 1 stiu ca sistemul care eu vreau sal construiesc nu are de loc calitate audio dar eu nu caut asta... sper sa ma intelegi si sa ma susti sa ma ajuti sami indeplinsesc visul spunandu-mi sfaturi si invatanduma lucruri cum ai facut pana acum si iti multumesc pentru asta
Ma duc sa ma culc noapte buna sper sa vorbim si maine despre audio
Cablurile de pe acest site sunt bune la sistemul care vreau sa-l fac mi se par prea ieftine :)
http://www.mivarom.ro/......15m-p-2513
http://www.mivarom.ro/......ata-p-4449
Se potrivesc perfect >? sau imi trebuie stereo?
Daca se potrivesc conform specificatiilor producatorului, cumpara-le. Nu conteaza ca-s ieftine. Cablurile nu fac nicio diferenta in cazul sistemului aluia.
Nu prea stiu daca se potrivesc specificatiilor producatorului dar eu asa cred :)) pentru ca subwooferul are almplificare 2 iesiri amplificate pe mufa speakon si boxa are jack mare deci asta e bun nu?
http://www.mivarom.ro/......ata-p-4449
Dar asta e bun http://www.mivarom.ro/......15m-p-2513 sau imi trebuie stereo nu stiu daca imi trebuie stereo sau nu... si conectori rca vin bagati in boxe?
Subwoofer-ul il conectezi la calculator prin interconnectul 2xRCA (in subwoofer) -> 1xjack 3.5mm (in placa de sunet). Incintele se conecteaza prin acele cabluri speakon la subwoofer.
Cablu de alimentare au boxele si subwooferul in pachet nu? Sau tot eu trebuie sa ma ocup si de alea
Doar subwoofer-ul are nevoie de cablu de alimentare si da, presupun ca are.
Ok nu mia am alte intrebari..., din pacate se pare ca incheiem discutia aici De la cel mai mic detalii am ajuns la alimentarea sistemului
Nu mai prea am ce intrebari sa pun tot ce trebuie sa fac este sa adun diferenta de bani 3 milioane si sa cumpar acel sistem
Multumesc mult ca m-ai ajutat cu acest sistem iti raman dator
Daca pe vitor si nu cel apropiat am sa imi schimb placerea de a avea bubuiala si ma voi inclina spre muzica calitativa pot sa apelez la tine?
O zi buna prietene Si bafta la ce faci sper sa iti deschizi ceva audio pentru ca te pricepi de minune
Normal, daca ai de gand sa treci la alt nivel avem mai multe de discutat. Cu sistemul pe care vrei sa-l formezi acum n-am cum sa te ajut, dar sunt banii tai. Eu ti-am spus in termeni largi ce primesti cu sistemul acela, la fel cum le-am spus si altora aici care au impresia ca niste cutiute de la Logitech si Genius suna "de vis". Interesant e ca tu ai reactionat diferit; daca altii imi spuneau ca habar n-am ce-i aia calitate audio, tu ai raspuns corect cand ai spus ca stii ce primesti si ce cauti. Asta-i motivul pentru care nu te-am batut la cap cu alternative si alte concepte standard de redare corecta a sunetului.
Sti cum e multi dintre "fani ai muzici" isi doresc un sistem 2.1 auzind de la prieteni de pe internet ca sunt misto se aud bine etc si poate nu au auzit alte sisteme in afara de Logitech si genius pentru ca multi au aceste sisteme deoarece promit marea cu sarea si cand le incerci te multumesti cu atat pentru ca nu stiu cum e un sunet de calitate...
Nici eu nu am ascultat un sunet de calitate precum Microlab sau alte sisteme dar pot sa fac diferenta intre sistemul meu si un hom cinema bun (pe care l-am ascultat de la un prieten asa ca imi dau seama ce inseamna calitatea sonora mai ales ca am un prieten cum am mai spus ce prin mana lui au trecut o gramada de subwoofere si de la el am febra asta cu subwooferele a inceput sa-mi placa si mie
La prima intrebare amea postata pe site la care am cerut un sistem 2.1 bun
Tu miai sugerat un microlab (atunci am auzit primadata de el cand mi-ai spus tu) am intrat pe site si m-am uitat la el m-am uitat la rewivuri si in cele din urma am dedus ca ce mi-ai dat tu n-are absolut nici o legatura cu ce cautam eu dar in acelasi timp am vazut si ca este de o calitate sonora foarte buna
Din aceasta cauza multi iti spun si o sa-ti spuna ca nu ai habar de audio pentru ca tu le recomanzi altceva ceva ce poate le-ar placea mai mult decat un sistem 2.1 de la Logitech dar multi nu au auzit niciodata ceva mai calitativ decat boxele lor si nu stiu ca exista asa ceva la urma urmelor unde sa auzi daca nu ai vreo cunostinta cu asa ceva sau un hom cinema sa-ti dai seama ca exista sunet de calitate, La restaorant au niste boxe mari care n-au deloc calitate la discoteca iarasi cand mergi la zilele orasului iarasi bass gol atunci cetateni sa le spunem asa cauta un sistem cu cati mia multi watii cat mai multa putere
Eu imi dau seama ca ce o sa-mi iau eu no sa aiba deloc calitate sonora mai ales boxa aia nu cred ca o sa aiba calitate sonora nici cat astea mele CREATIVE INSPIRE pentru ca alea sunt niste subwoofere si boxe de zgomot nu de calitate.Ei cred ca calitatea audio consta in watii si firmele care au cel mai mare reiting pe piata
Heii am remarcat faptul ca tu de cand esti membru TPU nu ai pus nici o intrebare nici macar una Tiai facut contul pe TPU doar sa ajuti oameni?
Si inca o intrebare de firma pionner ce parere ai fac ceva de calitate ca am auzit ca i foarte priceputa in audio poates doar vorbe goale de asta te intreb ?
Beats_JuNky_1995 întreabă: