| Ion1989 a întrebat:

Sunt nascut dupa 2000, am auzit la radio ca astia vor sa faca ceva tehnologie care sa ar putea sa ne faca nemuritori, sa ne mai faca mai tineri si unul intr-un reportaj zicea tot la radio ca nu vrea sa traiasca vesnic,
intr-adevar nici eu nu vreau sa traiesc vesnic, ar insemna sa muncesc vesnic, sa mananc vesnic, sa ma p*s vesnic, sa ma c*c vesnic, sa sufar vesnic, sa traiesc vreo 600 de ani da mi-as dori, pe zi ce trece tehnologia asta tot evolueaza, in secolul 21 nu cred ca este posibil asa ceva, dar peste vreo 60 de ani sau in secolul urmator ar fi posibil asa ceva? Sa se faca o tehnologie care sa invie mortii, sa ne faca nemuritori, sa ne mai faca mai tineri?

24 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sigur, dar numai celor care au un IQ peste 150... asadar tu ai scapat, ca nu esti eligibil happy

| gabicoo a răspuns:

Da. Te criogenezi și nu mori niciodată fără să te piși veșnic și să te c.ci veșnic.

| gabicoo a răspuns (pentru gabicoo):

Piesa este din 1999. Parcă știau că urmează să te naști
https://m.youtube.com/watch?v=9DAyfJOhCC0

| johnnny123 a răspuns:

Suntem în anul 2025 și 26% din populația planetei nu are acces la apă curentă.

Dacă se va inventa vreodată tehnologia de a deveni nemuritor, chiar crezi că va avea toată lumea acces la ea?

| Ion1989 explică (pentru johnnny123):

Dar sunt si vreo 20% care locuiesc in coclauri, pe dealuri, pe langa munti, pe langa paduri, locuiesc in colibe, in case prapadite,
aia nici curent electric nu au, traiesc de pe o zi pe alta, nu au haine, nici au unde se spala, sunt murdari, nici nu au ce manca

Probabil ca multi ar munci nu ar mai cheltui banii pe nimic, si i-ar pastra pentru tehnologia aia

| johnnny123 a răspuns (pentru Ion1989):

Crezi că doar ăia care locuiesc pe coclauri nu vor avea acces la nemurire? Dacă ar exista tehnologia, ar avea acces la ea doar top 0. 0001% din oameni.

Tu crezi ca o sa existe vreodata?

Unul ca Elon Musk si-ar permite

Exact asta spun și eu. Nemurirea ar fi rezervată celor ca Elon Musk, nu ți-ar fi accesibilă ție.

Dar nici tie nu iti este accesibila

Nu, evident că nici mie nu mi-ar fi accesibilă. Nu fac parte din top 0. 0001%.

Asta te face să te simți mai bine, sau care a fost motivul pentru care ai simțit nevoia să faci precizarea asta?

Dar nemurirea s-ar putea sa apara abia pe la inceputul anilor 2090-2100 si pana atuncia o sa fim morti toti, la cum este viata acum si la ce se mananca in ziua de azi nu cred ca mai ajungem noi la anii aia inclusiv elon musk o sa moara inaintea noastra

Bunicii au mancat mult mai sanatos decat noi si au trait mult

Am gasit undeva pe net ca si Elon Musk a declarat ca nici el nu vrea sa traiasca vesnic, zicea chiar ca vrea sa fie mort

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu as vrea sa traiesc vesnic. Dupa cateva mii de ani sau chiar sute, pur si simplu inebunesti.
Da-ti seama ca la un moment dat nimic nu te va mai satisface, nimic nu te va mai surprinde. Totul o sa devina ceva monoton si repetitiv. La un moment dat, o sa iti doresti sa gusti moartea.

Viata in sine nu poate exista daca nu exista moarte. Si-ar schimba sensul cu totul.
Si chiar de ar fi sa ajunga pe mainile noastre, ar fi o mare problema pe care inca nu o putem rezolva. Anume suprapopularea planetei si epuizarea resurselor.
Ar trebui sa eliminam jumatate de populatie incat sa ne ajunga pentru toti. Si chiar si atunci, problema sanatatii psihice pe termen lung, ramane valabila.

Aici intra teoria Thanos in care trebuie sacrificata jumatate din populatie pentru a duce cu totii o viata prospera.

| Ion1989 explică (pentru StoicAnalysis):

Dar atunci cand esti mort nu stii absolut nimic, este exact ca inainte sa te nasti, decat sa dormi vesnic fara vise si sa nu stii nimic, ii mai bine traiesti, ca na cand traiesti, esti viu

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Ion1989):

Totusi, ai fost suparat inainte sa te nasti? Probabil ca nu, pentru ca nu existai, nici tu si nici constiinta ta. Deci ce rost are sa-ti faci griji? Nu e ca si cum suferi. Pur si simplu nu mai existi. Nu pot fi suparat, nu poti fi fericit, nu te plictisesti, nu gandesti, nu nimic. Esti pur si simplu inexistent.

| Ion1989 explică (pentru StoicAnalysis):

Tu iti dai seama cum ar fi daca un mort de 30 de ani s-ar trezi acum dupa 30 ani? Ar fi socat sa vada cat de mult s-a schimbat lumea si probabil ca ar intreba "Ce s-a intamplat? Cat timp am dormit? Nu mai stiu nimic" Si ala ar avea doar memoria si amintirile de acum 30 de ani

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Ion1989):

Pai oamenii care au fost in coma timp de cativa ani de zile, aceeasi experienta au. E ca si cum te pui in seara asta la somn, si te trezesti a doua zi, ca esti in 2035.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tehnologia există Ioane, e chiar veche doar că nu au acces la ea muritorii de rând...

| angel6lust a răspuns:

Crede-mă, nu vrei să fii nemuritor, Ioane, dacă te îmbolnăvești și suferi veșnic?

| Kiran a răspuns:

Cei drept probabil si acum se poate face ca noi sa ramanem "nemuritori", tot ce ne face sa imbatranim sunt genele noastre care la un moment dat, esueaza din a se regenera.
Tot ce avem nevoie acum este de creier, daca putem forma un corp robotic ce protejeaza creierul si niste module care inlocuiesc sistemele umane de a supravietuii (zone vitale cum ar fi: sange, lichidul cefalorahidian, etc) am putea sa traim cel putin cateva sute de ani (banuiesc ca intr-un moment dat creierul va fi lovit de ceva erori si va esua, un fel de coma)

Cei care vor beneficia de "programul " asta vor fi persoanele din topul lantului "trofic", bogatii isi vor dori asta, pe cand oamenii normali poate vor fi alegi pentru altfel de mijloace, cum ar fi o populare a unei planete indepartate si timpul de transport ar duce sute de ani.
Cel mai probabil vom avea o forma robotica a noastra unde putem incarca memoriile intr-un robot, dar lucrul asta va imparti lumea in 2, cei ce cred ca asta nu te mai face uman si cei ce nu vor sa paraseasca lumea asta.

Oricum ar fi viitorul, noi nu il vom apuca sa il vedem, momentan suntem prinsi in alte sfere de avansare

| gllopel a răspuns:

Cand vei descoperi suferinta nu vei mai dori sa fii nemuritor.