| Cristi3672 a întrebat:

Sunt stickuri pe internet ( olx noi și second-hand, AliExpress, eMag uneori) cu o capacitate de 2Tb, 8Tb sau 16Tb destul de ieftine față de un hard disk extern...Pe unele site-uri străine cu păreri despre aceste stickuri (Lenovo, Xiaomi) se spune că capacitatea lor reală ar fi de 256 sau 512 GB iar restul spațiului până la 2tb va avea doar fișiere corupte...Ce știți dvs? Dau funda

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Se vand multe stick-uri "de capacitate mare" si la pret mic, dar pe care poti copia abia o particica din "capacitatea" promisa (doar 32 sau 64Gb, marime la care intr-adevar sunt ieftine).
Explicatia este foarte simpla: cu un soft capabil, se inscrie in tabela de partitii o marime fictiva (1-2Gb etc), iar pe eticheta se tipareste acelasi "valoare", de la o "firma" cu nume cunoscut.
Cand introduci stick-ul in calculator, acesta "vede" marimea micinoasa, inscrisa in tabela de partii. Insa, daca copiezi pe stick, copierea se opreste la capacitatea reala, sistemul indicand "plin".
Daca formatezi rapid stick-ul, va indica valoarea scrisa pe eticheta, dar capacitatea reala ramane tot ceea redusa.
Cu re-partitionare si formatare "cat permite", vom avea stick-ul functional, la intreaga capacitate REALA.

| Simpatic a răspuns:

Sunt stickuri pe internet ( olx noi și second-hand, AliExpress, eMag uneori) cu o capacitate de 2Tb, 8Tb sau 16Tb destul de ieftine față de un hard disk extern

sunt fake toate acelea care promit capacitati enorme ca si stickuri usb! cand vezi stickuri usb cu 8 TB la 20 de lei gen, sa stii ca sunt fake!
am comandat 2 doar ca sa fac review pe Youtube in trecut, dupa care am cerut refund de la chinezi si bineinteles ca mi-a fost aprobat ca am venit cu probe!
chiar daca ai sa vezi pe ele branduri cunoscute ca xiaomi, Lenovo te asigur ca sunt fake cele de capacitati mari!
si nu au 512 GB din cei 6 TB promisi, au cate 10-20 GB abia reali, sunt masluite din "firmware" ca PC-ul le vede in prima faza cu capacitatea descrisa de chinez, in realitate tot spatiul acela va fi vazut de softurile speciale ca fiind corupt!

| dullcat a răspuns:

Citeste mereu recenziile din mai multe surse si retine ca daca suna prea bine ca sa fie adevarat, probabil este si dai banii de pomana.Iar cand cumperi ieftin ajungi sa cumperi de doua ori, mare atentie.

| anonimg a răspuns:

Stick-urile de memorie sunt goale la capacitate maximă. Ele nu au vreun sistem de operare sau altceva de felul acesta. Doar ssd-urile își mai opresc spațiu; chiar nu știu de ce.
Nu recomand aceste produse să le cumperi de la sh decât dacă ai un antivirus bun, și apoi să le formatezi.

| NLS a răspuns:

De cele mai multe ori, nu e vorba de 256 sau 512, au capacitate si mai mica, gen 32GB, maxim 64.
Si nu e indicat nici sa le folosesti ca stick de 64GB, din cauza memoriilor de calitate proasta, care pot ceda oricand.

Am primit un stick Intenso cadou la ceva cumparat, pur si simplu nu l-am putut folosi, orice copiam pe el, era automat corupt.
Copia cu erori, probabil datorita memoriei proaste.

Stickuri Xiaomi? Lenovo?
Astia nu prea fac stickuri, nu am vazut niciunul pe la magazinele de specialitate.
Deci cu atat mai mult sunt fake.

Daca vrei stick, cauta Lexar, Sandisk, Kingston, Samsung, Sony, Verbatim, TDK, PNY.

Eventual Transcend sau Toshiba, dar restul sunt de calitate foarte proasta.