Un calculator decat un smartphone cu siguranta. Smartphone-ul este OK insa pretul nu justifica simpla nevoie de a vorbi, iar faptul ca poti instala pe el programe simpliste nu iti va acoperi nevoia de a avea un calculator pentru scoala, invatare. Gasesti si sisteme gata facute la preturi foarte bune care costa cat un sistem mai rasarit, vezi aici: http://bit.ly/Desktop-PC
Ti-as recomanda sa-ti cumperi unul pe piese.Prietenul meu asa a facut si l-a costat in jur de 300 de lei, plus ca poti sa-i ajustezi tu hardul de cat vrei. Unul nou te-ar costa mai scump.Parerea mea.Noi asa am facut si chiar ne-am mirat ca ne-a costat asa putin.
Pff, usor, adica, sa fim seriosi, un smartphone nu il poti compara cu un calculator, sau un laptop.
Adica, sunt diferite, e ca si cum ai compara Wrestling cu un concurs de frumusete.
Eu zic ca un calculator sau laptop iti ofera mai multe avantaje, poti comunica pe mess/skype/facebook si alte retele de socializare, cand ai nevoie de o tema, cine te ajuta? Wikipedia sau google translate!
Jocuri, filme, seriale, youtube, ah!
Din punctul meu de vedere ar trebui sa iti iei un calculator nou. Dar depinde si de nevoile tale. Cel mai bine ar fi sa iti convingi sora sa impartiti laptop-ul ca tu sa iti poti lua un smartphone.