Nu pune nimeni hard de 2tb in laptopuri. E 2021, te uiti la seriale pe sites moca sau HBO, Netflix, etc. Nemodificat gasesti cu maxim un 1tb hard si un ssd modest, pana in 256.
Personal, computer fără 8gb ram i5hq și fără ssd nu aș lua, ăsta e standardul meu minim.
Evită procesoare M sau S sau L, ia doar H HQ, iar generația măcar 5... La ram diferența de 8gb se vede doar în programe de editare.
Procesoarele au avansat foarte mult in ultimul an...
Daca nu te joci mare lucru, un AMD 5500U sau 5700U e suficient pentru orice munca office, multimedia, navigare...
Sau daca vrei si mai multa putere, un 4800H cu video dedicat.
Din tabara Intel, as merge pe 9300H - 10300H, si video dedicat GTX 1650. Sunt procesoare foarte echilibrate, daca ti le permiti si gasesti o configuratie cu ele.
(Trebuie sa te gandesti bine daca vrei si jocuri, ce jocuri anume...si ce pretentii ai la gaming)
Nu ai ce face cu SSD atat de mare, de 512 GB e mai mult decat suficient pentru sistemul de operare si programele necesare.
1TB e nevoie doar daca ai instalate vreo 8-9 jocuri nou noute in acelasi timp, de ~80-90GB fiecare.
Nu poti compara un SSD de 128 cu unul de 512.
Si eu am inceput cu 128, si dupa vreo 2 ani n-a mai fost de ajuns.
Acum am de 512 si e suficient, dar daca chiar te crezi in pericol, 1TB e
Limita maxima in care merita sa investesti pentru SSD.
Cu HDD mare sunt de acord, pe deasupra, HDD-ul il poti imparti in 2 sau mai multe partitii.
Din SSD nu e indicat sa faci mai multe partitii, caci ii scurtezi viata (nici sa il formatezi nu e bine, poti doar folosi SSD Toolbox sau ce program ofera producatorul lui, pentru a efectua wipe)
Sa stii ca exista SSD de 7, 68 TB, de ce sa te multumesti doar cu unul de 2.0 TB?
https://www.senetic.ro/product/MZILT7T6HALA-00007
Frumos, dar doar intr-o utopie in 2021 am vedea fiecare laptop antic cu 8 TB, si desktop cu 20++ TB SAS. :)
https://www.anandtech.com/......atacenters
Https://youtu.be/scrLcehjGws nu știu daca este chiar cel de la Altex. Cel din video are Graphics CoprocessorNVidia GTX 1650 Ti. Cel de la Altex Gtx 1650. Ce diferentă este, nu cunosc.
Nu stiu de ce vrei 16 gb ram. La 2300 lei ai Huawei matebook d15, un laptop superb pentru preferintele tale. Nu stiu cat o sa te tine i5 gen 4, iar ramii degeaba sunt 16 daca nu au frecventa mare. Gaming-ul nu e pentru pc-uri sub 3000 lei noi, poate un agar.io si un cs la setari minime.
Eu ti-as recomanda nou. Vad ca ai deja idee ce doresti, te duci la Emag sau Mediagalaxy pe site, selectezi de acolo cerintele tale minime, si cumperi cel mai bun la bugetul care il ai. De acolo ai garantie, poti returna, poti citi reviewuri, poti pune intrebari.
La HDD, SSD-urile de capacitate mare sunt scumpe. Fie renunti la DVD si montezi un HDD normal ca secundar, fie optezi pentru un HDD extern pe USB 3.1 (sa verifici sa aiba laptopul port).
mafiot1 întreabă: