| Ionut659 a întrebat:

TPU imi puteti gasi sau face un pc ok, un i5, 8gb ram, un gtx sau alteva bun cat de car si un monitor?
Scuzati-ma pentru scris dar scriu de pe laptop.

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| George3412 a răspuns:

Ce buget ai? Banuiesc ca vrei sa l folosești pentru gaming. Spune câteva titluri cu cele mai mari cerințe pe care vrei sa le joci neapărat si incerc sa te ajut

| Ionut659 explică (pentru George3412):

Păi pubg lite, un emulator ok, fortnite, un program de înregistrare bun, un program de editat bun. Nu cer mult, poate fi și i3 sau altceva și măcar 6 gb ram cu o placă video bună pentru ele. A, și să ducă și unturned.
Mulțumesc că mă ajuți.

| George3412 a răspuns (pentru Ionut659):

Https://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/4242446/ uite, am facut rapid un wishlist aici. Recomand procesorul ala si placa video, iti zboara fortnite ul cu ele. Ramii am ales 8 GB, doua placute (e recomandat la procesoarele ryzen treaba asta). N ai specificat un buget dar te invarti tu pe acolo. Monitorul e foarte bun si el (poti opta pentru unul de dimensiuni mai mici totusi). Amd se descurca foarte bine pentru multitasking sau operatiuni de randare. Asta e recomandarea mea subiectiva, daca vrei sa tragi mai mult de pret, cauta ryzen 5 1600, la Intel nu ma pricep foarte bine dar daca alegi echipa albastra, trebuie sa schimbi placa de baza. Placa video la fel, daca nu iti place, mergi pe variante mai vechi dar care duc bine ce cauti tu (rx 570, rx 560 etc). Eu ti am facut wishlist-ul in cazul in care nu esti neaparat pe buget. La stocare treaba e subiectiva si gasesti usor HDD uri si SSD uri. in rest, sa te asiguri ca ai airflow la carcasa. Spor!

| NLS a răspuns (pentru Ionut659):

BUGET DISPONIBIL?

"program de editat bun"
Adobe Premiere lucreaza cu procesorul, nu are nevoie de placa video prea buna, insa are nevoie de procesor cat mai puternic.
(si beneficiaza de multithreading).

DaVinci Resolve lucreaza cu placa video.

Celelalte mai rasarite folosesc tot placa video mai mult.
(Pinnacle Studio,
MAGIX Vegas Pro - atentie, Vegas inca nu suporta procesoare AMD, dar se lucreaza la asta).

Unturned merge si cu masina de spalat... aproape laughing

| NLS a răspuns (pentru George3412):

** 1600 nu merita deloc, sub nici o forma.

! Desteptarea!
B365M (1151 v2) si procesor AMD?

Carcasa aceea ti se pare ca are airflow bun, mai ales raportat la cat costa?
Airflow bun au cele cu mesh prin toate partile necesare, adica in fata si sus,
si cu gauri in lateral pentru cazul de fata, avand in vedere ca daca merge pe AMD, va avea coolerul ce vine la pachet, (suficient de altfel), ce scoate aerul in lateral.

| George3412 a răspuns (pentru NLS):

Ai dreptate, aveam senzația ca e B450, greșeala mea. Depinde de bugetul lui, mai tarziu poate sa isi faca upgrade