Si eu am aparat dentar, am un singur dinte stramb: un canin. si trebuie sa port aparatul 2 ani, si, ca si cum nu ar fi de ajuns, trebuie sa suport si o chestie pe cerul gurii(ahelix, parca)ca sa imi faca spatiu...renunta de pe acum la muscatul din mere, morcovi, pere, etc. obisnuieste-te cu razatoare. nu vreau sa te sperii dar fii pregatita sa nu mananci si sa nu dormi 1 zi,.,.asa mi s-a intamplat MIE. am o colega pe care nu a durut-o deloc... GOOD LUCK!
Cel mai rau e in primele zile, prima data o sa regreti ca ti l-ai pus, dar apoi e ok! O alta problema e atunci cand cade o chestie din aceea- nu stiu cum se numeste-, pana la urmatoarea vizita stai asa... A treia problema e sarma aceea, care te inteapa rau de tot- fiind dintr-un metal, otel cred-, dar apoi te obisnuiesti...
Eu am purtat aparat dentar doi ani ca sa-mi indrept un dinte din fata si am reusit cu toate ca ar fi trebuit sa-l mai port putin.(era foarte stramb). Depinde si de varsta ta. daca esti micuta ii vei indrepta mai usor. Sa nu-ti fie rusine si sa-l porti cat e nevoie. N-o sa regreti atunci cand o sa zambesti!
Si eu trebuie sa port aparat pentru un an si 6 luni, de obicei dureaza destul de mult chiar si pentru 2 dinti asa ca fii curajoasa si puneti-l