1. In pc/telefon nu se tin niciodata lucrurile importante. Niciodata.
2. Virusii si alte probleme apar in 99% din cazuri cand nu stim sa ne protejam.
3. Suntem mai in siguranta atunci cand folosim numai software licentiat (in deosebi windows).
4. Mai mult de 99% dintre probleme se rezolva cu o reinstalare CORECTA de windows. Cele mai mari se rezolva cu schimbarea ip-ului contactand distribuitorul de internet.
N -a fost nici un hacker la tine în vizita.
Ai luat un ransomware ce ți-a criptat fișierele (a avut mai demult și fratele meu, luat de pe un site de filme online)
Practic, dacă nu vrei sa plătești, nu îți mai poți recupera fișierele, si și celelalte pe care le copiezi vor continua sa fie criptate.
Solutie: reinstalează windowsul și data viitoare gândește de doua ori înainte sa dai click undeva unde sar reclamele ca popcorn ul.
La fel când vrei sa descarci ceva, sau sa te uiți la filme.
Exista locuri sigure de unde poți face asta, nu trebuie sa intri pe toate prostiile.
Ps: antivirușii te pot apara de un ransomware, însă odată virusat, nu îți mai poți decripta fișierele cu nimic(fără sa platesti). Și nici sa elimini virusul nu te prea ajuta. Singura soluție sa folosești iar windowsul normal, și sa poți folosi/vizualiza imagini, filme,... E sa reinstalezi windowsul.
Fișierele criptate nu e nevoie sa le ștergi(la cele de pe alte partitii ma refer, căci C: trebuie formatat), dar nici nu te ajuta cu nimic, decât sa cauți din nou după numele lor pe net.
Fisierele au un nume aleatori din litere si au terminatia XVNAW.
uite ce scrie pe google
Typically, XVNAW ransomware appears on the computer due to the deceiving technique hackers often use. They attach ransomware samples to the software Internet visitors can get for free to divert their attention and confuse running antivirus.
If XVNAW malware once appeared in the system, there must be some problems with security functioning which enable cyber criminals to inject malware samples, get remote access and conduct malicious activities on the infected computer. Antivirus often fails to detect installed malware as potentially unwanted because user allows built-in tools to be downloaded
Eu am avut cândva demult, în perioada XP, niște viruși ce atacau executabilele.
De atunci fiecare kit de program la mine în PC e arhivat cu win rar, astfel nu poate fi atacat de acest gen de viruși.
Ransomware ul cripteaza însă și fișierele rar, însă am observat ca nu se poate atinge de ISO.
Cel puțin la fratele meu asa a fost.
De atunci îmi păstrez kiturile și pozele din vacante, documentele importante, în arhive ISO.
Kit-ul funcţionează pentru toate versiunile cunoscute ale ameninţării ransomware GandCrab şi este disponibil pe www.nomoreransom.org. - un portal online disponibil inclusiv în limba română, şi în secţiunea dedicată instrumentelor de decriptare de pe labs.bitdefender.com. Aplicaţia poate fi găsită pe www.nomoreransom.org, alături de alte 52 de soluţii antiransomware puse gratuit la dispoziţia publicului.
Citeste mai mult: adev.ro/pbdnef
L-am instalat dar nu e bun, nu ma ajuta sa recuperez, era bun daca il instalam inainte
Incearca bitdefender, ala e bun.
Nu am descarcat nimic s-a inchis brusc in timp ce navigam pe net a aparut o fereastra cmd apoi inchidere fortata, cand l-am deschis erau documentele pe ecran si fisierele criptate in rest pc-ul merge perfect, nu are virusi scanat cu avast acum am pus si eset si la fel farfa virusi, problema e ca aveam poze stocate de cativa ani pe hardul din pc si acujm s-au dus pe...
Odata ce iti este criptat nu mai prea ai ce face, ori platesti ori incerci sa instalezi un antivirus gen Bitdefender. Poti incerca sa reinstalezi windows-ul prin formatarea disk-ului. Tot asa o sa pierzi fisierele, dar macar nu o sa pierzi 300 de dolari