Nu depinde de rezolutia ecranului.
depinde. unele jocuri sunt optimizate l-ai bine pe rezolutii mai mari, unele pe rezolutii mai mici.
ce modele sunt?
Setari medii/maxime inseamna doar rezolutii diferite sau ai mai umblat si la altceva? Ce spui tu e imposibil, e normal ca in unele zone aglomerate sa ai mai putine fps(chiar cu setari medii) si in zone goale sa ai mai multe fps, chiar cu setari maxime. De asta s-au inventat benchmarkurile, ca sa nu dai doar cu parerea, ci sa fii sigur.
Rezolutie 1080p pe setari medii,
si 1920x1200 pe setari maxime fara bloom efects
este posibil atunci cand o la o rezolutie scazuta, CPU-ul sa ia majoritatea procesarii. la rezolutii mai mari sarcina este preluata de placa video.
tine pentru ce rezolutie a fost programat un joc, mai ales ca ele unt adaptate pentru placi noi, pentru a tine pasul cu tehnologia. deci nu e chiar asa de imposibil.
Sa inteleg ca nu ai scris vreodata un program? Jocurile nu functioneaza in felul asta, sarcinile nu sunt preluate on-the-fly de gpu sau procesor. Fiecare are nevoie de instructiuni specifice. Si niciun joc nu o sa fie programat pentru o anume rezolutie... adica sa mearga mai bine pe 1080p decat pe 720p.
Iar ultima parte, e chiar invers. Jocurile apar, iar apoi producatorii optimizeaza driverii video ca sa mearga mai bine cu jocurile recente. N-ai observat release notes la vreun driver, cum se lauda cu up to 20% performance improvements pentru x joc?
Dupa cum ziceam, se pot intampla multe, si nu e din cauza jocului. Poate fi si de la antivirus sau alte programe. De aia nu poti spune astfel de lucruri. Abia cand o sa rulezi un benchmark si o sa obtii in final mai multe fps cu o rezolutie mai mare, poti sa zici ca asa e.
Si eu am 100fps pe setari maxime daca stau intr-o camera mica fara inamici si ma uit intr-un perete. Iar daca ma duc intr-o zona deschisa cu multi inamici am 30 fps pe mediu. Asta nu inseamna ca e optimizat sa mearga pe rezolutie mare jocul...
Rezolutia sa fie de la cea mai mica pana la cea mai mare.Sunt jocuri care se seteaza automat la rezolutia optima.Deci cel cu 1600x900 e mai bun, pentru ca un joc care cere aceasta rezolutie ca fiind optima, o sa-l joci mai..nasol pe rezolutie mai mica.dar placa grafica sa poata fi setat automat de jocul care il ai si la rezolutii mai mici de 1366x768.