| edi1098 a întrebat:

Un Macbook Air sau un laptop cu I7-Placa video buna.
Nu il vreau pentru jocuri, mai mult pentru office sau filme.
Chiar merita sa iau un Mac? Si nu as vrea sa se strice/invecheasca in 2 3 ani.

Răspuns Câştigător
| HandaSei a răspuns:

Mac-urile sunt doar așa de fițe, un trend, nimic mai mult! Nu sunt nici genial de performante și nici atât de calitative precum sunt lăudate, eu unul nu le recomand sub nici o formă...

Personal ți-aș recomanda ceva de genul!

- https://www.pcgarage.ro/......ome-black/

Este perfect pentru ce ai nevoie, ecran FullHD (1920 x 1080), are un SSD destul de generos de 256 GB, un procesor i7 de ultimă generație (Kaby Lake), deși e ultra low voltage, are totuși o frecvență foarte bună! Memorii ram din nou foarte tari (8GB DDR4 -2400MHz) și o placă video destul de bună, un R7 M445 cu 2GB memorie dedicată, pe care vei putea rula lejer cam orice joc dacă-ți vine cheful! Plus că are și windows preinstalat, într-un preț mai mult decât acceptabil zic eu! ^.^

Pe când un MacBook Air...
- în primul rând are un ecran destul de micuț "13.3 inch" și cu o rezoluție de 1440 x 900, mă îndoiesc că e tocmai comod, în special pentru filme!
Iar ca și configurație:
- un i5 ultra low voltage "Extrem de slăbuț!"
- SSD de 128GB
- 8GB memorie ram DDR3
- și un "HD 6000" integrat prin procesor (generația a 5-a), car aparent vrea să ne spună că e placă video, bună glumă...

Toate astea la pachet într-un preț complet nejustificat! =))
Eu unul zic să te gândești bine dacă îți permiți și chiar merită să dai vreo 600 de lei în plus pentru o configurație cu mult mai slabă, doar așa de dragul de a avea ceva de la Apple... ^.^
"600 de lei în cazul celui mai ieftin model", dar sincer nici cele de cam peste 6.000 de lei, tot nu se compară cu acel "DELL" de mai sus! =)) Evident există multe alte alternative, mie unul ăsta mi sa părut că are de toate, mai caută și tu! ^.^

DAR CLAR NU MAC!

| edi1098 explică (pentru HandaSei):

Daca nu are placa video are ceva?

| HandaSei a răspuns (pentru edi1098):

Dacă nu te joci, nu editezi, nu faci randări etc, atunci nu neapărat...

Deși poate fi utilă și pentru filme, cam orice player video mai nou folosește accelerația hardware (atât procesor, cât și placa video dedicată). Deci fără placă video dedicată, la un Full Blu-ray 1080p să zicem, sunt mari șanse să mai dea câte un crash, să se blocheze subit, să decaleze filmul și etc...

Ideea e că poate fi utilă și e bine să fie, nu neapărat una exagerat de performantă, dar să mai ajute pe ici pe colo unde se împotmolește cea integrată în procesor! ^.^

7 răspunsuri:
| gelu1970 a răspuns:

Eu as opta pentru un i7. Partea cu invechitul... e valabila pentru toate produsele

| SilviaDulcik a răspuns:

Daca vrei office si filme orice laptop de 1000 lei e bun.
i7 pentru ce? Pentru a-l folosi doar 25% maxim? Pentru a arunca banii la gunoi?

Răspuns utilizator avertizat
| Criss_Antonio_1988 a răspuns:

Eu îți recomand să îți iei un Mac cu Mac OS dacă ai nevoie de Office și nu pentru filme dacă vrei un care să le facă pe toate și să nu fie chiar scump și în ciuda performanței iați un Lenovo cu I-5

| TD_Alexx_2002 a răspuns:

Sincer. Mai bine îți iei un Macbook air dacă vrei doar pentru filme si office. lucruri uzuale nu jocuri sofisticate.