anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Un prieten si-a cumparat un MSI 1050 de 2GB (OCV1) si cand a vrut sa o conecteze a constatat ca nu poate de cablu sata, l-a deconectat si l-a mutat in alt slot, a conectat placa video dar lumina de la hdd nu aparea si nici imagine pe ecran, a pus placa veche si totul mergea normal, ce ar putea fi? (Sursa functioneaza la fel si componentele pc-ului, se aud si ventilatoarele se misca)

13 răspunsuri:
| bogdan324 a răspuns:

Daca e un pc mai vechi atunci probabil trebuie un update la bios

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru bogdan324):

... pentru ca? Discutam de o placa VIDEO noua, nu procesor.

| bogdan324 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

M-am referit ca daca are o placa de baza mai veche este posibil sa fie nevoie de un update la bios, din spusele lui face asa doar cu placa video noua, in plus nu am intalnit caz sa nu imi fie detectat hdd-ul doar pentru ca l-am conectat cu alt conector, iar sursa nu stiu cat de slaba ar trebui sa fie sa nu-i duca o amarata de 1050.Acum daca pc-ul o fi mai nou,cine stie, or fi mai multe posibilitati, poate sursa, poate setarile din bios, etc, insa eu personal nu prea am dat de situatii in care pc-ul sa fie mai nou si sa nu detecteze placa video.

| mario366 a răspuns (pentru bogdan324):

Pc-ul lui e unu vechi, procesor ceva pentium sau ceva... Un hdd de maxim 500gb dar sursa e una puternica. In rest nu stiu alte detalii

| bogdan324 a răspuns (pentru bogdan324):

Nu m-am exprimat corect, am vrut sa zic ca anumite placi de baza mai vechi nu detecteaza placi video mai noi fara un update la bios.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru mario366):

Ne-ai spart cu detaliile astea. "Nu stiu" era la fel de folositor.

| mario366 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Habar nu am ce componente are stiu doar ca is vechi si ca nu merita sa le faca upgrade, la bani care ii baga in componente isi lua un pc direct facut si macar il monta cineva daca el nu stie

Pai mai bine sa zica de ce bani dispune si facem frumos un sistem cap-coada.

La cat de zgarcit e fondul lui e de 0, nici nu isi punea placa asta video daca nu o primea de la altcineva

Mdah, in cazul asta nu are decat sa fiarba in suc propriu. Nu iti mai pierde timpul cu el. Crede-ma ca de vreo 25 de ani tot dau peste astfel de indivizi si de-acum efectiv ii ignor.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ca sa raspund la intrebare, ar fi o idee sa ne dai detaliile complete privitoare la sistem. Suspectez ca fie trebuie sa se joace in BIOS ca sa vada hardul pe conectorul nou, fie sursa nu face fata la ambele, desi putin probabil.

Hardul este vazut, pe conectorul nou cu placa veche dar nu si cu cea noua

| bogdan324 a răspuns (pentru mario366):

Daca se poate niste detalii despre specificatiile pc-ului?