Https://www.emag.ro/......DLGRV1BBM/ Asta ce mai e boss?
Un router ca oricare altul doar ca-i colorat si are denumirea de "gaming" care nu semnifica NIMIC.
Eu ma refeream cum imi imbunatatesc ping-ul man...
Pingul ala de care tot zici este timpul in care serverul jocului iti raspunde, gen cand tu dai un click in cat timp acel click e inregistrat si efectuat.
Evident ca e influntat de mai mutl chestii care ti-au fost puse in vedere de mai multi utilizatori dar tu te-ai referit la router, si din punctul asta de vedere daca joci chestii gen CS sau LOL/DOTA faptul ca esti direct pe cablu reduce acea durata. In momentul asta routerul e inca un pas prin care semnalul tau trebuie sa treaca pana e trimis catre serverul jocului...treaba asta nu te deranjeaza cand stai pe net dar cand te joci si fiecare milisecunda de intarziere iti afecteaza performanta ...cam conteaza.
Asta e si cea mai usorara/accesibila chestie care o poate face oricine vrea sa si-l imbunatateasca.
Ceea ce contează cel mai mult în cazul ping-ului sunt următoarele :
1. Lățimea de bandă pe care furnizorul de servicii de internet (ISP) ți-o furnizează (în cazul tău, abonamentele de 300/500/1000 mbps).
2. Tipul de conexiune către terminal (fibră optică/cablu coaxial-Docsis).
Cel mai bun abonament este fiber cu opțiunea FTTH(fibră până în casă, cu echipamentele până în casă). Prin fibră optică ai cea mai mică latență, fiind cea mai sigură, stabilă și rapidă conexiune la internet din România, care se realizează prin PPPoE (username și parola).
3. În cazul unui abonament FTTH, poți achiziționa un router separat care se poate conecta la ONT(terminalul de fibră optică care este instalat la tine).
Contează ce fel de router folosești! Trebuie să te asiguri că ai lățime de bandă mare și un router cu porturi gigabit (1gbps/10gbps), antene externe (pentru un semnal wifi puternic în întreaga locuință) și standard/protocol wireless de tip AC/AX.
4. Tipul de cablu RJ45! Pentru o conexiune sigură la internet, folosește cablul "Cat5E""Cat6a" S/FTP. S/FTP, adică sunt securizate prin folii, trese care nu permit influențe electromagnetice exterioare.
Ambele tipuri de cabluri (Cat5E/Cat6a) suportă viteze de 1gbps, singura diferență este frecvența (este insesizabilă creșterea transmisiei de pachete de date). Îți recomand să folosești cablul Cat5E, este suficient pentru locuință.
5. Nu în ultimul rând, specificațiile hardware ale device-ului!
Asigură-te că unitatea, fie desktop/laptop are placă de rețea gigabit (1gbps -full duplex) și adaptor wifi cu standard AC.
Descarcă ultimele drivere de rețea de pe site-ul producătorului!
Alte specificații de care trebuie să se țină cont : procesor, memorie RAM, unitatea de stocare (SSD de preferat).
Routere accesibile : https://www.pcgarage.ro/routere-wireless/asus/gigabit-rt-ac58u-dual-band/
https://www.pcgarage.ro/routere-wireless/netgear/gigabit-r6220/
p.s : În momentul sesiunilor de gaming / streaming, conexiunea la internet prin cablu este mult mai eficientă decât conexiunea prin Wifi!