Este si mai rapid, si 100% silentios. Si mai scump. Dar merita.
Catalin77945, inainte sa iti scoti hdd-ul din pc, salveaza-ti datele de pe el, ca mai apoi sa le poti introduce in ssd. De regula ssd-urile nu vin cu cablu de date ca sa le poti conecta pe placa de baza; trebuie sa iti cumpoeri tu un cablu de date (nu ai nevoie de altul pentru curent, deoarece la acestea trece si curentul si datele prin ele), cu cot la 90 grade sau fara cot; la 30 cm sau 50 cm lungime:
https://www.pcgarage.ro/......-sata-iii/
De asemena iti trebuie si un suport pentru ssd ca sa stea in pc, pentru ca este mai mic decat un hdd:
https://www.pcgarage.ro/......ch-ad0010/ (acestea le gasesti si la un service pc) din cartier.
Sigur nu confuzi cei doi termeni?
Un SSD este clar mai bun decat un HDD, este mai compact, mai rapid, o tehnologie mai inovatoare si ofera performante mai bune. In cauza este si mai scump. Deci nu cred ca ar fi corect spus ca nu poti sa strangi bani de un HDD si ai putea sa iti iei un SSD, din moment ce SSD-ul este mai scump.
Dar ca raspuns, nu ca poate sa le preia, dar sigur o face si il si depaseste
Pai culmea, ca SSD-ul compatibil cu laptopul de 1tb cumva e mai ieftin decat HDD ul.
Un ssd face fix acelasi lucruri, doar ca e mai rapid Asta e cea mai mare diferenta.
Ar mai fi si diferenta cand e vorba de recuperat date de pe ele dupa ce se busesc...
Aici nu ma bag sef, ce e important e in cloud, nu pe suport fizic in cazul meu
Este si mai rapid, si 100% silentios. Si mai scump. Dar merita.
Catalin77945, inainte sa iti scoti hdd-ul din pc, salveaza-ti datele de pe el, ca mai apoi sa le poti introduce in ssd. De regula ssd-urile nu vin cu cablu de date ca sa le poti conecta pe placa de baza; trebuie sa iti cumpoeri tu un cablu de date (nu ai nevoie de altul pentru curent, deoarece la acestea trece si curentul si datele prin ele), cu cot la 90 grade sau fara cot; la 30 cm sau 50 cm lungime:
https://www.pcgarage.ro/......-sata-iii/
De asemena iti trebuie si un suport pentru ssd ca sa stea in pc, pentru ca este mai mic decat un hdd:
https://www.pcgarage.ro/......ch-ad0010/ (acestea le gasesti si la un service pc) din cartier.
Pretul per GB e mai mare, dar nu neaparat per total. Cu vreo 80-90 RON gasesti un SSD de 128 care e perfect pentru pus un Windows si dat pe net fara pretentii de instalat jocuri mari si tras seriale full HD. Pe de alta parte, harduri sub ~180 RON noi nu prea vezi - doar ca de 180 RON iei un hard de 1 TB.
Asa am eu! windows pe ssd 128gb si 2 tb hard clasic unde am filmele si jocurile instalate!
Eeexact. Eu am 128 SSD + 4 TB intern in desktop si un mini PC Minisforum H31G cu un M.2 de 256 GB, atit. Zboara ala, nu alta.
Eu vorbeam de un laptop HP gaming de vreo 6000 lei...
Meh, laptop. Detest ideea de a inlocui desktopurile old school cu asa ceva. Nu de alta, dar planned obsolescence... desktopul pe care il am acum are placa de baza din 2012. Utilizat de atunci cam 24/24, schimbat procesorul o data, placa video de vreo 3 ori, doua SSD-uri, vreo 2-3 HDD-uri. Arata-mi tu un laptop care iti rezista peste 20-25.000 de ore de utilizare care include si perioade de cateva ore bune de full load macar de 2-3 ori pe saptamana. Asta e varianta optimista. Majoritatea laptopurilor de la noi de pe piata crapa in sub 10.000 de ore.
Aici ai dreptate.Dar eu am optat pentru libertatea de miscare! lucrez in Zevenaar si locuiesc in Emmerich,.Din cauza asta am vrut un Laptop! Stai linistit, nu am dat decat 8000 pe el!
A, in cazul asta da. Daca nu poti fara mobilitate, atunci da.
Gasesti pe altex ssd de 256gb pana in 200 lei si este mai rapid de 6 ori decat un hdd.
Pai e tot o unitate de stocare .Ar fii mai convenabil sa-ti reinstalezi windows-ul si programele pe ssd, si restul documentelor si ce mai ai tu important, pe HDD.Deoarece daca SSD-ul se strica, nu mai poti recupera nimic de pe el.In cazul HDD-ului,ai sanse foarte mari ca un tehnician sa-ti recupereze datele de pe el,daca nu l-ai tu(depinde de cate sectoare rele ai).Si, la HDD,, cam stricat,, te referi la sectoarele rele sau l-ai stricat tu fizic?
Poti folosi HDD Regenerator ca sa-ti rezolvi problemele cu sectoarele.(Sa nu credeti ca promovez vreo firma sau ceva, doar incerc sa ajut)
Sper ca te-am ajutat, si o zi frumoasa sa ai bro!
In cazul HDD-ului, ai sanse foarte mari ca un tehnician sa-ti recupereze datele de pe el, daca nu l-ai stricat tu*(damn, auto-replace)
Andrei9923 întreabă: