Mai bine nu citi pentru ca daca afli una alta intri in panica si nu le mai folosesti
Daca ne-am potrivi la toate studiile care se fac in legatura cu efectele adversa ale diferitelor obiecte, alimente etc. am merge sa taim in fundul padurii. Parerea mea este ca excesul este cel mai daunator.deci sa ne bucuram de toate binefacerile vietii moderne dar cu moderatie.
Cuptoarele cu microunde folosesc unde radio de foarte mare putere pentru a incalzi mancarea, la nivel molecular, caldura este data de vibratiile moleculelor. Undele radio reprezinta energie, cand acestea intra in contact cu moleculele, le transmit o parte din energie, iar aceasta energie este convertita de molecule in vibratii => la nivel macromolecular caldura. Problema apare atunci cand energia absorbita de moleulele mancarii incalzite este prea mare, lucru ce poate duce la desconpunerea unora din molecule ( cele mai instabile dintre ele): antioxidanti, vitamine, aminoacizi, care din pacate sunt si cele mai necesare organismului. Astfel daca folosesti cuptorul pentru a incalzi un pic mancarea, sau pentru a o dezgheta, nu exista pericole foarte mari, insa daca folosesti cuptorul pentru a gati mancarea atunci ai o problema.
Mobilele emit de asemenea unde radio, care ar putea dauna sanatatii, daca ar functiona la putere maxima. Din fericire acest efect a fost observat inca de la inceput, astfel acum telefoanele emit unde cu putere mai mica, acest lucru fiind compensat prin prezenta unor statii GSM (celule) mai numeroase si mai puternice, De asemenea telefoanele mobile au antena astfel pozitionata, incat emisiile radio sa fie spre exterior, si nu spre capul vorbitorului.