Datele sunt inscripționate pe HDD, printr-o metodă electronică. Hardul (HDD) e alcătuit din niște plăcuțe metalice. Știi că metalul reacționează la electricitate. Astfel, de oricâte ori vrem, putem rearanja informația în așa fel încât să avem alte date.
Când dai ștergere, capetele informațiilor sunt rearanjate, transmițând informația că între punctul de început și de sfârșit nu mai există nimic. Dar cu un soft special (cum e BadCopy) poți să verifici tot hardul, chiar dacă informația "mincinoasă" spune că n-ai de ce. Astfel, poți recupera datele.
Dacă, însă, vrei să copiezi informații noi, computerul identifică acea zonă ca fiind goală, conform "minciunii„. Așa că va inscripționa date noi, remodelând placa metalică (chestie de ordinul micronilor, nu te gândi că îndoaie metalul) și astfel vechile informații sunt înlocuite.
Poți de asemenea să dai format. În acest caz, hardul este readus la o stare "zero", totul este nivelat, astfel nu se mai poate citi nimic.
Cu Softuri speciale si ultraperformante se poate scoate totuși câte o informație veche, întrucât modelarea asta nu e perfectă. De asta, există alte softuri care formatează de 4-5 ori și de fiecare dată altfel, ca să fii sigur că informația s-a dus.
Nu e chiar complicat. Imaginează-ți că desenezi în nisip și tot ștergi. Iar când trimiți la Recycle Bin, e ca și cum ai pune ceva deasupra ca să nu vadă nimeni ce ai acolo...dar s-ar putea ca tot tu să calci pe desen pentru că nu-l vezi.
De fapt se poate recupera cu anumite programe.
Nu 100%. daca dai restart de mai multe ori in acea zi, nu mai recuperezi deloc.
Daca dai empty, informatia se sterge de pe hard disk.
Dar fiind o placuta de metal, aceasta informatie ramane inca imprimata pe hard, doar ca el evita sa o mai citeasca. De asta, in orice moment tu poti sa recuperezi orice fisier ce l-ai pierdut folosind un program ce iti citeste hardul bit cu bit.
O zi placuta
anonim_4396 întreabă: