anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Va rog! E vorba de PC.
Am un Windows 10 care odata cu deschiderea calculatorului arata mereu o alta ora (de exemplu acum arata 01:03) si ora exacta e 10:37.
O modific mereu de la setari, Ceas si regiune- Data si ora- Modifica
https://postimg.cc/hh373jXq

Dupa ce modific si dau Ok in ambele casute se restabileste.
E ok.
Dar daca inchid PC-ul si il redeschid sau ii dau restart e din nou o alta ora la intamplare.
De ce?

Frate si cand am avut virusi in calculator tot nu mi se modifica ora ca acum.
Ce sa fac ca sa ramana nemodificata?
Repet ca am dat la modificare ora si am confirmat noua ora cu Ok" si e degeaba.
Exista o alta solutie?

MULTUMESC

Răspuns Câştigător
| CiupercuțulCrăcănat a răspuns:

Cel mai probabil e o problema de BIOS. Schimbarea bateriei ar trebui sa rezolve problema. De asemenea poti sa vezi daca BIOS-ul nu are setarile sale legate de ora, desi m-ar mira sa fie asa.

4 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Posibil sa tina si de setarile de prin BIOS. Vezi si setarile alea cu timpul de pe net. Se prea poate sa isi ia o ora aiurea de la router.

| Digikey a răspuns:

Trebuie doar inlocuita bateria de pe placa de baza.

| anonim_4396 explică (pentru Digikey):

Pot sa te intreb cum arata bateria si unde e asezata in baza? Ai o poza? Cum se poate schimba? ma poti ajuta cu un tutorial?
am un PC (Monitor "Benq" si baza Delux)
PC il am din 2008

deci bateria e de vina? in ianuarie anul trecut am schimbat si hardul si am cerut un altul cu o memorie mult mai mare. ma tot framant si mi-am pus si intrebarea daca asta e cauza (adica nu e compatibil) sau acum m-a lasat si bateria? Fir-ar sad

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Bateria de la BIOS e una standard, CR2032. Te uiti pe placa cu atentie si nu ai cum sa nu o vezi.