Daca este sa fim corecti, cum ne referim la internet, expresia corecta care defineste transmisia " fara fir " se numeste Wi-Fi!
In mod normal se evita expresia " wireless " care are un inteles mai larg!
Avantaje? Mobilitatea si posibilitatea de " a da ' net si alte aparate!
Dezavantaje? Mult mai multe!
In tot cazul daca vrei sa folosesti Wi-Fi, cauta mai multe informatii despre routere, ce viteza au, sisteme de securitate...
In principiu, problemele vin de la transmisia proasta din cauza interferentelor cu alte retele, a instalatiei electrice din casa, a aparatelor folosite in casa.
Personal folosesc trei calculatoare, doua " pe fir ", fara probleme si al treilea Wi-Fi, deoarece se muta de colo-colo! Reteaua Wi-Fi o mai folosesc ocazional si pentru telefoane.
In concluzie, daca nu ai nevoie neaparata, nu are sens. ( adolf )
Pentru internet wireless trebuie sa ai un router care preia semnalul de la furnizorul de internet si il transmite wireless (nseamna fara cablu) la un modem conectat la PC. De obicei se foloseste pentru conectarea la internet a laptopurilor, care au modemul wireless incorporat. Asa am si eu internet de la Romtelecom. Numai bine!
Daca ai Desktop wireless-ul nu prezinta cine stie ce avantaj, dar daca pe langa acel desktop mai ai un laptop, PS3, Ipod Touch, telefon pe care poti baga internet sau alte gadgeturi atunci se merita sa ai wireless in casa. Spre exemplu la telefon, daca ai wireless nu mai consumi din abonament, stai pe net free, sau pur si simplu e vorba de cable management, este mult mai usor si mai comod sa stai cu laptopul in pat si sa ai si net fara sa fi obligat sa ai si un cablu dupa tine, cablu care-ti limiteaza miscarile. Uite aici un forum interesant despre wireless http://forum.computergames.ro/......eless.html Toate bune!
Wirelestu e internet fara fir. Eu zic ca nu iti trebuie wireless daca ai calculator mare (cu unitate). wirelessu e mai degraba pentru laptop.adica daca vrei sa stai in pat si sa nu mai cari firu dupa tine sau stiu eu ce...semnanu il primesti de la un modem special cu antene. cu wirelesu viteza de la internet este mai mica decat cea care vine direct de la sursa(adica de la cablu bagat direct in calculator)
funda:X